Szukaj
O - fakt, przyznaję: to chyba jedno z głupszych pytań, jakie widziałem/słyszałem.
Żeby jednak nie był to całkiem offtopowy post, dorzucę jeszcze kilka darmowych (pro)pozycji do listy softu dla Zuzki:
- Irfanview - darmowa przeglądarka z pewnymi możliwościami obróbki, przez niektórych uważana za najlepszą w swojej klasie
- XnView - kolejna darmowa przeglądarka z pewnymi możliwościami obróbki, którą niektórzy wolą od powyższej
- UFRaw - kiedy już zaczniesz fotografować w RAW, możesz użyć tego darmowego softu do wywoływania. Jeśli nie wiesz, co to RAW i po co to - polecam opcję "Szukaj" w menu.
Ostatnio edytowane przez MsbS ; 25-06-2007 o 21:44
z darmowych programów do wywoływania RAWów bardzo polecam RAWTherapee - potężne bydle pozwalajace na uzyskanie bardzo dobrych efektów, ale niestety stosunkowo wolne (daleko mu do Capture'a czy Bible)
szkoda, że to już nie to samo forum...
Z darmowych to jednak polece C1 dodawanego do Sandiskow, zdecydowanie, a do dalszej zabawy jak za free to GIMPa jak za niewielkie pieniadze to PhotoShopa Elements.
Dzięki jakubs, wlopis, Msbs, Erie, gALL - teraz mam duuuży wybór - więc coś wymyślę
Jeszcze trochę wolnego czasu muszę sobie zorganizować i będę działała
jakubs - masz rację z tymi pytaniami - to była forma zabezpieczenia; jestem "zielona" w temacie fot.cyfr. więc wydaje mi się, że każde moje pytanie dla innych może brzmieć g....o - ale w końcu, każdy się uczył, każdy zadawał pytania - nie jestem pierwsza ani ostatnia.
Przeraża mnie tylko fakt, że im bardziej w to wszystko się zagłębiam, tym mniej wiem o co chodzi. Nie poddaję się jednak
Pozdrawiam serdecznie
raz jeszcze dziękuję![]()
Zuzolka | Nikuś D40 | 18-55 | 55-200VR |
Skontaktuj się z nami