Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 52

Wątek: DXO PhotoLab2?

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sl011 Zobacz posta
    Kiedyś porównałem sobie odszumianie DXO 8 i 9 do LR (chyba 6.1). Wyszło mi, że przewaga Optics Pro (tak się wtedy nazywał produkt DXO) była wyraźna w cieniach przy wysokich czułościach, nawet bez stosowania zaawansowanego odszumiania PRIME. A po włączeniu PRIME... określenie "przepaść" nie wydaje mi się przesadne.
    Ale prawdą jest, że to było ze 3 lata temu. Może teraz LR wykonał jakieś kroki milowe w tym zakresie?
    Pewnie masz rację, aż tak dogłębnie nie analizowałem (nie porównywałem). Miałem wersję DxO Optics Pro bodajże 8 (udostępnianą także za free) z opcją odzumiania PRIME. Może akurat te RAWy, które odszumiałem nie wymagały lepszych algorytmów i LR4 mi wystarczał.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez And.N Zobacz posta
    [U]Miałem wersję DxO Optics Pro bodajże 8 (udostępnianą także za free) z opcją odzumiania PRIME.
    "Since its first appearance in DxO OpticsPro 9, DxO PRIME noise reduction has continued to evolve in both effectiveness and speed."
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

Po przetestowaniu wybrałem ON1 Photo RAW 2020 za całe 50$ czyli c.a. 200zł.
    D7100 | N50/1.8 | N18-105 | S17-50 | Helios 44-2 | N70-300

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kisielku Zobacz posta
    Po przetestowaniu wybrałem ON1 Photo RAW 2020 za całe 50$ czyli c.a. 200zł.
    Będzie Pan zadowolony
    D750, D7500, S Art 18-35/1.8; N10-20/4.5-5.6, T 60/2 Macro, N AF-P 70-300/4.5-6.3; T17-35mm f/2.8-4 Di OSD; T 35-150 2,8-4; Sigma A 50/1.4; T SP 24-70 mm f/2.8 VC USD G2

Domyślnie

RAWki wywołuje w DxO PhotoLab 3 Elite, C1 lub Affinity Photo..
    Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarq Zobacz posta
    RAWki wywołuje w DxO PhotoLab 3 Elite, C1 lub Affinity Photo..
    Czy dlatego w trzech, że jest jakaś istotna różnica w zależności od motywu fotografii ( portret, krajobraz i.t.p) ?
    Bezlusterkowiec Sony i kilka słoików

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2marekm Zobacz posta
    Czy dlatego w trzech, że jest jakaś istotna różnica w zależności od motywu fotografii ( portret, krajobraz i.t.p) ?
    Brawo, jest tak jak mówisz, że zależy to od motywu (portret, krajobraz), po drugie dochodzą też sprawy prawne...

Np. obróbka portretu jest ekonomicznie nieopłacalna w C1, albo z drugiej strony obróbka aktów w DxO jest prawnie zabroniona (na terenie Europy). Są też programy które w podstawowych wersjach są poobcinane, np. Affinity Photo nie daje licencji na obróbkę zdjęć makro (podobno da się obejść, ale to już piractwo) - więc mówiąc ogólnie trzeba kombinować z wieloma programami.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Są też programy które w podstawowych wersjach są poobcinane, np. Affinity Photo nie daje licencji na obróbkę zdjęć makro (podobno da się obejść, ale to już piractwo)
    O czym ty mówisz??
    FF (Fuji + Fuji)

Domyślnie

C1 wykorzystuję do obróbki zdjęć portretowych i do tetheringu, czyli strzelaniu po kablu, a DxO i Affinity do reszty zdjęć.
    Nikon Z6_2, N Z35/1.8S, Viltrox AF 85/1.8_II, Angelbird CFexpress 512GB, SanDisk SDXC 128GB, plecak i torba +filtry UV

Domyślnie

Bombel, dodaj jednak smile'a albo wink do ostatnigo tekstu, bo panika powstanie
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów