Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Sylwia - portretowo.

Męczę was Sylwią ale obiecuję że to resztka z sesji nad Wisłą. Następnym razem będzie już nieco ambitniej czego moja modelka też sobie życzy...

Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Kolor zdecydowanie lepszy. Szkoda że nie dało się zrobić kompilacji kolorów z dwójki i miny modelki z jedynki.

Domyślnie

Każdy facet zwraca uwagę na inne atrybuty kobiecej urody. W moim rankingu piegi są na drugim miejscu, zaraz za dłoniami (na kolejnych miejscach chronologicznie: pupa, nogi, usta, oczy, biust), stąd muszę zabrać głos w sprawie #1. Al, dałeś radę. Bardzo fajne wydobycie piegów w B&W. Staram się unikać sformułowań typu: "ja bym to zrobił inaczej..." dlatego utrzymanie zdjęcia w głebokich cieniach pozostawiam wizji autora.
    Zdjęcie nasuwa mi jeszcze jedną refleksję. Przez prawe oko modelki przechodzą dwa zabłąkane włosy. Jest to coś, co mnie osobiście doprowadza do szału. Żebym nie wiem jak przyglądał się twarzy przed ujęciem, zawsze jakiś padalec (włos) wymknie się z pod kontroli. Al, mogę się założyć, że nie widziałeś tych włosków przy robieniu zdjęcia ale ten wredny obiektyw widzi wszystko. Opracowałem nawet metodę usuwania tego typu rzeczy w trakcie obróbki, ale jest to wkurzające. Z Bogiem sprawa jak włos idzie po policzku, ale przez źrenicę ?! Skandaliczne zachowanie ze strony włosa ! Piórkiem rysuję ścieżkę po włosie a następnie wydaję polecenie obrysuj. Jako narzędzie wybieram stempel w rozmiarze włosa zapróbkowany wcześniej bardzo, bardzo blisko ścieżki (oczywiście z zanaczona opcją wyrównania). Dobra metoda na pojedyncze włosy tnące oczy lub linie wysokiego napięcia rozwalające krajobrazy.
    Maleńka uwaga do modelki; niech daruje sobie ten kolczyk w nosie - natura tak pięknie udekorowała jej twarz.

Domyślnie

bardzo fajne aktualnie poluje na piegowata portugalke
    Al musze sie zglosic do Ciebie po pare lekcji

jakim szkłem robione?

Domyślnie

yanoosh - włosa widziałem i świadomie go zostawiłem ponieważ wcześniej zarzucano mi idealizm.

heffi - na szkolenie to ja muszę iść. Zaczynam sobie uświadamiać (mój sensei dał mi do myślenia) że tego typu zdjęcia żyją za krótko by się cieszyć. Dlatego następna sesja z Sylwią mam nadzieję będzie bardziej ambitna. Oczywiście nie będę na siłę wychodził poza to co mnie się podoba... Robione 85-tką.
    Al "CAPONE" Bundy
    Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.

Domyślnie

Dlaczego uważasz że ta nie jest ambitna
    IMHO jest i zdjęcia bardzo przypadły mi do gustu ponieważ bardzo lubię piegi
    Pozdrawiam i życzę kolejnych udanych sesji

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

alez ci zazdroszcze modelki ! rozgladam sie za taka ladna piguska najlpeiej ruda a ty mnie tylko "podkrecasz"
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Uprawnienia umieszczania postów