Close

Strona 37 z 145 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1451

Wątek: Trucks

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    J1
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Nie rób tego, bo w efekcie możesz wyjść zza biurka i wsiąść za kółko.

Nie wiem, czego dokładnie uczą na kursie, bo nigdy nie robiłem. Poważnie.
    Tu wymagają, żeby przyjść i zdać egzamin, a kursy nikogo nie obchodzą.

Natomiast z J-Brakiem jest taka sprawa, że jego skuteczność zależy od mocy silnika i można przyjąć, że siła hamowania jest zbliżona do tej mocy. No i oczywiście od dobranego przełożenia. Poza tym w nowszych silnikach można ustawiać sobie zakres jego działania od jednego cylindra do sześciu. Starsze miały często dwie pozycje - 50%, albo 100%.

Kiedyś jeździłem starym Volvo, gdzie akurat te 100% było zepsute, więc różnie z tym bywa.
    Dochodzi fizyka. Masz lekki ładunek, powiedzmy 20 tys. funtów, to nawet tę górkę na focie bierzesz na samym J-Brake, bez dotykania hamulca, a jeśli powyżej 40 tys, wtedy już trzeba dohamowywać.
    Chyba jestem bezpiecznie okopany za biurkiem... mam takie wielkie w ksztalcie litery C.

A no zapomnialem ze u Was sie idzie od razu na egzamin.

Czyli im nowszy samochod tym bardziej rozbudowana ta funkcja. Dobranie mocy hamowania silnikiem do masy ladunku ma sens.

PS.
    Troche z innej beczki jezeli mozna. Jak to u Was wyglada sprawa wynajmu mieszkania i pralki w mieszkaniu? Czy nadal sa zakazy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaack Zobacz posta
    Chyba jestem bezpiecznie okopany za biurkiem... mam takie wielkie w ksztalcie litery C.
    Jeśli masz takie wielkie w kształcie litery C, to znaczy że jesteś Prezesem. Trzeba było tak od razu...
    Ale wiesz, kiedyś mogą zrobić kierownicę w kształcie wielkiej litery C. I co wtedy?

Jeśli dobrze pamiętam, to w Nowym Jorku, w mieście były obostrzenia co do używania pralek i suszarek. Prawdopodobnie obowiązują nadal. Ale poza nim nie kojarzę jakichś problemów.
    A z wynajmem jest tak, że najczęściej wynajmujesz i mieszkasz.

J1
    Gość

Domyślnie

Jeśli masz takie wielkie w kształcie litery C, to znaczy że jesteś Prezesem. Trzeba było tak od razu...
    Ale wiesz, kiedyś mogą zrobić kierownicę w kształcie wielkiej litery C. I co wtedy?

Jeśli dobrze pamiętam, to w Nowym Jorku, w mieście były obostrzenia co do używania pralek i suszarek. Prawdopodobnie obowiązują nadal. Ale poza nim nie kojarzę jakichś problemów.
    Nie biurko czyni Prezesa Kierownica w ksztalcie litery C... samolot Swoja droga lekcje latania nie sa az takie drogie.

Tak pytam z ciekawosci bo mi sie to zawsze absurdalne wydawalo zarowno w USA jak i Kanadzie.

Domyślnie

W Kanadzie? Ciekawe...

Poza tym myślę, że wrzucanie wszystkich do jednego wora, to chyba nie jest dobry pomysł.
    Tym bardziej, że każdy stan, nie mówiąc o county, ma inne prawo.

Domyślnie

To moze nie w temacie watku...ale dlaczego sa gdzies jakies obostrzenia w uzywaniu pralek czy suszarek? Pytam normalnie jak 5 letnie dziecko, bo "o so chodzi".

A w temacie, to zdjecie z ciezarowka jadaca z gory i smazaca hamulce - jest moc tego ujecia!
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Nie wiem, specjalnie nie wnikałem. Jak wynajmowałem mieszkanie w Nowym Jorku, po prostu musiałem przyjąć do wiadomości, że w dwurodzinnym budynku na Queens nie ma pralki, trzeba zasuwać za róg do pralni publicznej i wszyscy tak robią. Ale fakt, laundromaty są przy ulicach co parę kroków. Ot, jeden z uroków bycia Nowojorczykiem...

Domyślnie

Z grubsza tak to wyglądało (proszę nie zwracać uwagi na ciekawskie panie).

146.
    Załącznik 32952

- - - - kolejny post - - - - - -

Szło dobrze i zdechło... Poprosiłbym Moda o podmiankę linku na fotę. Z góry dzięki.

Domyślnie

Amerykanie nie mają pralek, bo to nieekonomiczne.

Domyślnie

Jesteście w mylnym błędzie, towarzyszu cz4rnuchu.
    Amerykanie mają pralki, aczkolwiek Nowojorczycy niekoniecznie.
    Dlatego pasjami piorą gacie w rzece Hudson.

Domyślnie

Nie jestem tylko uogólniam. Ale prawdą jest, że pralka w domu nie jest potrzebna jeśli na każdym rogu jest tania pralnia.

Strona 37 z 145 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów