Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Domyślnie Podmuchy w wizjerze

Witam

Dzisiaj byłem W MM i pobawiłem sie D40X całkiem całkiem ale jedna rzecz mnie trochę wkurza. Gdy założyłem obiektyw 18-135 i podczas szybkich ruchów z ogniskowej 135 na 18 w oko przez wizjer leciało mi powietrze. Zaskoczyło mnie totalnie. Gdy kręciłem obiektywem powoli tego efektu nie było ale szybsze ruchy powodowały tłoczenie powietrza w wizjer, dziwne to było.

Sylwek

Domyślnie

slyszalem, ze te nowe korpusy maja wiatraczki w srodku do chlodzenia matrycy, podobno latem w tych temp. za mocno sie nagrzewa
    FX|N24-70|S50 1.4|Sami14|SB-900|SB-800
    flickr

Domyślnie

No przecież nic w tym dziwnego. Jeśli wsuwasz obiektyw w stronę aparatu, to działa on jak pompka i pompuje powietrze do korpusu aparatu.

Domyślnie

a ja słyszałem, że to właśnie nowy patent na brudne matryce
    Koniec z dmuchaniem gruszką lustro w górę i parę szybkich ruchów obiektywem.

Genialne w swej prostocie
    NIKON

Domyślnie

O masz .... Muszę poprosić kolegę o pożyczenie na 60 sec jego D40x bo nie wierzę . Czy to Żart ?
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

W D50 szybkimi zmianami ogniskowej zmiatalem sobie paprochy na pryzmacie a dmuchal w oko niemilosiernie w D200 juz tego nie ma .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    O masz .... Muszę poprosić kolegę o pożyczenie na 60 sec jego D40x bo nie wierzę . Czy to Żart ?
    Raczej wypożycz 18-135. To działa tylko z wybranymi obiektywami, ale niezależnie od korpusu.
    18-200 VR - ten to dopiero pompuje!
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

pebees
    Gość

Domyślnie

uważaj, jak będziesz kręcił w druga stronę.. żeby Ci oka do aparatu nie wessało..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    uważaj, jak będziesz kręcił w druga stronę.. żeby Ci oka do aparatu nie wessało..
    rehehe

no to hasło reklamowe D40:

"Poczuj tą orzeźwiającą bryzę - powiew doskonałości"

|D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

tylko 18-135 tak ma.
    jeszcze troche i trzeba bedzie korzystac z aparat w specjalnych okularach aby nam oczu nie wydmuchało)
    przyznam ze dziwne to by bylo. faktem jest że podczas ruszania pierscieniem zoom objektyw zmienia swoja objętośc, czy musi wsysac lub wysysać powietrze drogą o najmniejszym oporze. pzdr
    Z6, D 7100, D80 + 18-35/1.8 + 24-70/4 s, 85/1.8 s, +50/1.8 af-s +70-300vr +SB900 +....

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów