Kamash komu jak komu, ale Tobie przydałaby sie lepsza puszka. Przynajmniej ją wykorzystasz w należyty sposób. Pozdrawiam
Szukaj
Kamash komu jak komu, ale Tobie przydałaby sie lepsza puszka. Przynajmniej ją wykorzystasz w należyty sposób. Pozdrawiam
bardzo ciekawie wyszło
pozdrowienia dla modelki za uśmiech
Nikon D70s ,N18-70mm,N105mm,N50-1.8,SB-800
dziękuje za komentarze.. za dobre słowa też dziękuje.
Na nową puszkę przyjdzie czas, właściwie już jedna do mnie płynie..
Póki co staram sie rozeznać w systemach oświetlenia.. co nie jest w cale takie proste..
znalazłem lampę z czasem błysku 1/7000 - to powinno zamrozić nawet wodę z wiaderka
pozdrawiam
KamasH
tzn .. chodzi tylko o synchronizacje.... bo czas błysku nie ma tak naprawde znaczenia... poza tym to, że lampa świeci tak krótko nie jest zaletą. Czy może wypowiedzieć sie jakiś fachowiec ?/ bo troszkę mam zagwostkęhmm ale z takim czasem to faktycznie można jadąc pociągiem TGV 300km/h zrobić makro rozjechanej muchy lezacej na torze.
![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
nie bede oryginalny, super pomysł![]()
dobre dobre![]()
na chłopski rozum.... jeśli światło (bardzo jasne - jak flesz) świeciłoby ciagle.(absurdalny przypadek przy takiej mocy)... to jego czas świecenia wynosiłby powiedzmy 20 sekund a nie 1/7000 ... w takim przypadku tylko migawka decyduje o czasie naswietlania a flesz nie ma najmniejszego znaczenia.. Przeanalizujcie proszę i wyprowadźcie mnie z błędu bo nadal tak uważam (chcę mieć jasność)
![]()
może nie tyle czas błysku .... co czas po którym lampa błyśnie - wtedy by sie wszystko zgadzało (synchronizacja wynosiłaby 1/7000 sekundy po otwarciu migawki.
mam już mętlik może ktoś coś znajdzie na ten temat fachowego :/
Skontaktuj się z nami