Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Domyślnie

Kamash komu jak komu, ale Tobie przydałaby sie lepsza puszka. Przynajmniej ją wykorzystasz w należyty sposób. Pozdrawiam

Domyślnie

bardzo ciekawie wyszło
    pozdrowienia dla modelki za uśmiech
    Nikon D70s ,N18-70mm,N105mm,N50-1.8,SB-800

Domyślnie

dziękuje za komentarze.. za dobre słowa też dziękuje.
    Na nową puszkę przyjdzie czas, właściwie już jedna do mnie płynie..
    Póki co staram sie rozeznać w systemach oświetlenia.. co nie jest w cale takie proste..
    znalazłem lampę z czasem błysku 1/7000 - to powinno zamrozić nawet wodę z wiaderka

pozdrawiam

KamasH
    www.okamgnienie.pl/blog - czesto aktualizowany..

"Silnemu mocy przysparza samotność" (F.Schiller)

Domyślnie

tzn .. chodzi tylko o synchronizacje.... bo czas błysku nie ma tak naprawde znaczenia... poza tym to, że lampa świeci tak krótko nie jest zaletą. Czy może wypowiedzieć sie jakiś fachowiec ?/ bo troszkę mam zagwostkę hmm ale z takim czasem to faktycznie można jadąc pociągiem TGV 300km/h zrobić makro rozjechanej muchy lezacej na torze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vooda Zobacz posta
    tzn .. chodzi tylko o synchronizacje.... bo czas błysku nie ma tak naprawde znaczenia...
    Na odwrót.
    jak to czas błysku nie ma znaczenia? Przecież błyskiem zamrażasz ruch, więc ten czas błysku ma podstawowe znaczenie. Czas synchronizacji jest za to własnie mało istotny (tylko, gdy zastane jest silne)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

nie bede oryginalny, super pomysł

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kamash Zobacz posta
    znalazłem lampę z czasem błysku 1/7000 - to powinno zamrozić nawet wodę z wiaderka
    imho 1/3000 spokojnie wystarczy nawet na wiaderko .. nie musisz bankrutowac na tego bowensa

Vooda - JacekZ dobrze prawi ...

Zaziel
    Gość

Domyślnie

dobre dobre

Domyślnie

na chłopski rozum.... jeśli światło (bardzo jasne - jak flesz) świeciłoby ciagle.(absurdalny przypadek przy takiej mocy)... to jego czas świecenia wynosiłby powiedzmy 20 sekund a nie 1/7000 ... w takim przypadku tylko migawka decyduje o czasie naswietlania a flesz nie ma najmniejszego znaczenia.. Przeanalizujcie proszę i wyprowadźcie mnie z błędu bo nadal tak uważam (chcę mieć jasność)

Domyślnie

może nie tyle czas błysku .... co czas po którym lampa błyśnie - wtedy by sie wszystko zgadzało (synchronizacja wynosiłaby 1/7000 sekundy po otwarciu migawki.

mam już mętlik może ktoś coś znajdzie na ten temat fachowego :/

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów