Oba są bardzo fajne, choć na drugim może być tyćkę przeostrzone.
Śliczne!!
Ja ze swojej strony chciałbym zaktualizować status relacji z Vitkiem 85/2. Wziąłem go na kilka spacerów i przeprosiliśmy się. Zauważyłem jednak, że obiektyw ma u mnie tendencję do niewielkich pudeł. Muszę przez to robić więcej zdjęć. Złudne jest to, że te "miękkie" zdjęcia świetnie wyglądają na wyświetlaczu, a na monitorze dopiero widać, że są po prostu nieostre. Nie wiem, czy wynika to z jego natury, zawodności Z5, wersji softu, czy też może niedawnego upadku z biurka (choć wcześniej też chyba tak pracował, dlatego miałem wrażenie, że nie jest zbyt ostry na f/2). Natomiast wziąłem go na obchody dni osiedla, gdzie grał zespół Pod Kocykiem, w którym udziela się mój kolega. Kilka wrzutek z rzeczonego Vitka (wszystko na f/2) i innych szkiełek poniżej:
652. Z przygotowań do koncertu
653. Późna złota godzina
654. Jeszcze tylko pogadanka
655.
656.
657. Prawie, że młyn
658. Niedawna wymiana zdań nt. Heliosa 40-2 zainspirowała mnie do tego, żeby też dać szansę TT Biotarowi na koncercie. Niestety wypełnienie całego kadru ludźmi było słabym pomysłem... cóż wrzucam jako ciekawostkę
659. W poszukiwaniu separacji od tła Art [email protected]
660. I to, co mnie zawsze zadziwia w tym obiektywie, potężny crop, dalej wygląda fajnie:
661. I tutaj spory crop z racji tego, że nic dłuższego ze sobą nie miałem:
662. A wieczór zwięczył Nikkor 50/1.4G na pełnym otwarciu:
663.
664. No i powrót do domu...
Znowu jakaś taka przydużawe mi ta wrzutka wyszła. Staram się jak mogę, żeby zdjęcia były w miarę różnorodne i może komuś wahającemu się nad zakupem, pozwoliły zobaczyć praće obiektywów. Jeśli zanudzam, to przepraszam![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami