Z przykrością zawiadamiam ze w dniu dzisiejszym o godzinie 15.32 czasu środkowoeuropejskiego padł mi Metz, dokładniej,AF-1n....
Oględne domniemanie: padł żarnik.![]()
Szukaj
Z przykrością zawiadamiam ze w dniu dzisiejszym o godzinie 15.32 czasu środkowoeuropejskiego padł mi Metz, dokładniej,AF-1n....
Oględne domniemanie: padł żarnik.![]()
Ostatnio edytowane przez shaddixx ; 23-06-2007 o 18:27
Ouuu, współczujęA jak z serwisami Metza w Polsce?
Niestety dość częsta przypadlość lamp Metza, szczególnie tych mocniejszych typu 54Mz4i czy 58 AF-1N. Pisałem swego czasu o tym na forum, ale mnie "zakrzyczano". Serwis jest w Gdyni, ale z terminami napraw jest bardzo różnie - gwarant - firma Foto-Technika zapisał w warunkach gwarancji termin 30 dniowy, ale w przypadku potrzeby sprowadzenia części z zagranicy ( czyli zawsze ) termin ten moze ulec blizej nieokreślonemu przedłużeniu - co ciekawe, czas naprawy (choćby nawet byl kilkumiesieczny) nie przedluża okresu gwarancji.
Ale może bedziesz mial wiecej szczęścia - w każdym razie, życzę powodzenia.
Na PW mogę Ci udzielić pewnych wskazówek (w oparciu o własne doświadczenia).
Pozdrawiam:
Andrzej
OKOK, wszystkie proby pomocy sie przydadzą. Jakos ja nigdzie nie natrafiłem na opinie ze metze sie "palą". W moim pzypadku było tak ze zrobiłem 6 zdjęć w przeciągu godziny i na 7 mi strzeliła. A używana była tylko z konieczności..
///////
Pocieszam sie ze pozyczyłem sobie 380EX i smigało az miło![]()
Ostatnio edytowane przez shaddixx ; 24-06-2007 o 09:57
nieeeeeee metze nie padają przecież. to musi być pomyłka....))
tez sie dziwietym bardziej ze tego dnia zrobiłem tylko 6 zdjęć...
U mnie swego czasu spalił sie palnik w lampie 54MZ4i, ktora miała niecale dwa tygodnie i wykonane kilkadziesiąt błysków (jak sie dowiedzialem od serwisanata, nie byl to przypadek odosobniony)
Pozdrawiam:
Andrzej
okok. Jutro oddaje lampe do sklepu..niech sie martwią.
Moje dwa metze wykonały dziesiątki tysięcy błysków i w żadnej palnik nie poszedł.
palniki w metzach sie pala. wymienialem 2 w dwoch roznych 45.
侍
Skontaktuj się z nami