Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Domyślnie

Panie Janie, pięknie! Brawo! Kupuję w całości. Bardzo podoba mi się kolorystyka i kompozycja, która prowadzi wzrok od mocnego punktu (wyspa z pomarańczowymi domkami), poprzez łańcuch gór i niebo, aby na końcu odkryć niesamowicie spokojny pierwszy plan znajdujący się pod wodą. Odbicia gór w wodzie oraz transparentność pierwszego planu, sprawiają wrażenie trójwymiarowości. Nie daje mi natomiast spokoju dalszy plan z lewej strony w kolorze granatu wyglądający na morze, lecz wznoszący się ku prawej stronie.
    Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez black70 Zobacz posta
    Panie Janie, pięknie! Brawo! Kupuję w całości. Bardzo podoba mi się kolorystyka i kompozycja, która prowadzi wzrok od mocnego punktu (wyspa z pomarańczowymi domkami), poprzez łańcuch gór i niebo, aby na końcu odkryć niesamowicie spokojny pierwszy plan znajdujący się pod wodą. Odbicia gór w wodzie oraz transparentność pierwszego planu, sprawiają wrażenie trójwymiarowości. Nie daje mi natomiast spokoju dalszy plan z lewej strony w kolorze granatu wyglądający na morze, lecz wznoszący się ku prawej stronie.
    Jest to panorama złozona z trzech fotografii, poziome kadry z Nikona 14-24mm , wiem ze wyglada to troche dziwnie, moglem to wysteplowac i nie byłoby pytan a zreczam ze potrafie bez zadnego sladu.
    Jednak poniewaz nie mam nic na sumieniu, postanowilem nie ingerowac, kto zna lofoty ten wie ze tam nie ma morza, sa to chmury, dlaczego dolna granica jest pod skosem nie umiem odpowiedziec, obszar tej panoramy jest jak widac bardzo duzy , z prawej dopiero sie rodzil swit, kiedy lewa była jeszcze w ciemnym kolorze

spore powiekszenie

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	_DSC1615_PanoramaK.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	585,9 KB
ID:	28434

Ostatnio edytowane przez harb ; 30-07-2019 o 18:26

Domyślnie

W pierwszej chwili myśałem że to inne zdjęcie.
    Obejrzałem je, po tym przeczytałem wpis i nie wiedziałem o co chodzi. Dopiero gdy wróciłem na początek wątku, to dotarło do mnie że ktoś doszukiwał się krzywego horyzontu.

Rozwiązanie jest proste, trzeba było dać większą wersję . (Wiem, wiem. Takie zdjęcia w wysokiej rozdzielczości są kradzione. Ale chociaż pomarzę sobie o obejrzeniu większej wersji .)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12