Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Domyślnie Agata - pierwsze podejscie

Witam, chcialem pokazac kilka zdjec z wczorajszej przypadkowej sesji. Tego typu sesja, pierwsza i dla mnie i dla niej. Bede wdzieczny za konstruktywna (a wlasciwie to kazda ) krytyke

Zdjecia sa "zywcem" wyjete z aparatu (tylko przerobka NEF->JPG) bo na PSie sie na razie nie znam

Pozdrawiam,
    Nonone

1.
    2.
    3.
    D80|T28-75/2.8|N70-300VR|N50/1.8|SB-600 dużo chęci... mało czasu...
    www.nonone.pl www.fotonef.pl

Gaduła Awatar timi
    Miasto
    Golub-Dobrzyń
    Wpisów
    3

Domyślnie

"bulwar" fajne miejsce do takich wypadów. Do samego zdjęcia dla mnie troszkę za niebieskie

puchbeary
    Gość

Domyślnie

za ciemno i balans kolorów ci poleciał strasznie.
    pozwoliłem sobie tylko autokolor wrzucić w PS

w drugim to samo + leciutkie muśnięcie krzywymi.

Jesli nie znasz PS to do podstawowych korekcji wyśmienita jest Google Picassa że nie wspomnę o tym że darmowa. Polecam. Niewstety surowe fotki z aparatu czasami wymagają jednak ingerencji zanim zaprezentuje się je dalej.

Domyślnie

kolory ostrosc i swiatlo do reklamacji
    kadry malo przemyslane
    niczego godnego uwagi nie dostrzegam
    raszplum raszpalinelium antinazizmum plum

Domyślnie

Puchbeary chyba troche za bardzo poleciales z tymi krzywymi --- zdecydowanie zdjecia sa za jasne.
    nie mniej jednak pomysl moglby byc dobry

postaraj sie robic zdjecia o wczesniejszej porze niz ta w ktorej robiles.
    Jezeli prosisz o kontruktywna krytyke to zostal exif - dzieki informacja bedziemy mogli cos wiecej powiedziec dlatego zdjecie Ci wyszlo takie ciemne.

Domyślnie

Dzieki za podpowiedzi, co do balansu bieli, to niestety widzialem ze niezle polecial -> zaraz sciagne picasse i zobacze jakie to da efekty, a potem zaczne intensywna nauke PS .

exif - hmm z tym mam problem zdjecia resizowalem irfanview i exif zostal wyciety, mozna go jakos przywrocic, albo pozostawic? Od razu pytnko wkleic go tutaj? bo bylbym zainteresowany wszelkimi radami.

W koncu od themoon'a komentarz chodzi mi o ostrosc, niestety walcze z ostrzeniem recznym na tym obiektywie i mam straszny problem z jego ustawianiem jednak wydalo mi sie ze tu jest poprawnie zlapany, moglbys rozszerzyc co nie tak?

Pozdrawiam i dzieki

puchbeary
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nimlot Zobacz posta
    ...zdecydowanie zdjecia sa za jasne.....
    Może trochę - wczoraj film oglądaliśmy na monitorku i musiałem rozjaśnić - zapomniałem zmienić na powrót. Co nie zmienia faktu że pierwotnie są grubo za ciemne. Moim zdaniem ostrość jest - może nie żyleta ale akceptowanie - podejrzewam że pies leży pogrzebany w tym że po zmniejszeniu kolega nie wyostrzył fotek.

Domyślnie

hmmm byc moze masz racje , ale mam inne pytanie - pewnie z tych amatorskich - na obiektywie manualnym jak mozna uzyskac obraz wlasnie ostry jak zyleta? rozumiem ze np operowanie czasem naswietlania - przy robieniu z reki, a jest moze jeszcze jakas inna metoda - w sensie pozbycia sie subiektywnych odczuc ostrosci patrzac w wizjer?

Pozdrawiam,
    Pawel

Domyślnie

Chcialbym jeszcze jedno przedstawic, tym razem z exifem, po obrobce wedlug otrzymanych od Was zalecen

Pozdrawiam,
    Pawel

Domyślnie

Coś się tak, chłopie, uparł na ten skos? Jak już, to w tym ostatnim zdjęciu trzeba było przekadrować jeszcze trochę w lewo i w dół, aby czubek buta załapał się do kadru. Zaś ostrość znalazła się na lewym biodrze dziewczyny.
    I mieszasz pojęcia - ostrość a czas naświetlania to różne sprawy, poza tym tak namąciłeś pytając, że nie mogę zrozumieć, o co Ci chodzi. Zapytaj jeszcze raz, po polsku
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów