to rzeczywiscie bardzo tworczy komentarz.
Szukaj
to rzeczywiscie bardzo tworczy komentarz.
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
NIKON TEAM
nah, zdjecie usuniete, bo tak prosila mnie osoba najbardziej zainteresowana.
ale odniescie sie do tego co jest, bo jeszcze nie slyszalem nic bardziej konstruktywnego.
![]()
2. zbyt centralnie, niedoświetlony dół w stosunku do góry (modelki)
3. ciachnąłeś dziewczynie plecy. zamiast tego trzeba ją było w nie klepnąć, żeby się nie garbiła. Jeśli zaś chodzi o to totalne czepialstwo, to podeszwa mnie też drażni
Do tego możesz jeszcze dorzucić sobie niewybaczalne przepały na obydwu.
Niemniej jednak dziewczyna ładna i z potencjałem- poeksperymentuj z nią jeszcze, zwracaj większą uwagę na kadr (nie w sensie szukania oryginalności, na początek proponuje to czego sam się uczę- poprawność)
Wystarczająco konstruktywnie?
http://www.ozzy.maxmodels.pl
Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.
Ja tylko podpowiem, że jak robisz już w pełnym manualu, to pamiętaj, że nie zawsze 1/320 sek i przysłona 4.5 są uniwersalne dla każdego kadru... Wbrew może pozorom, kwadrans po osiemnastej na tym kawałku wybrzeża światło jest dość wymagające i zmienne. Wiem bo trzy razy dziennie tam bywam z psem, koło wzgórza Polskiego teżDlatego takie same ustawienia się nie spisały...Raz pod jasne jeszcze niebo, raz z nieco już zachodzącym słońcem na tle zieleni... Spróbuj portrety takie z priorytetem przysłony
Tak łatwiej się uczyć
No i balans bieli na cień też niekoniecznie...
Pozdrawiam, Kuba
Achhh i jeśli jesteś emocjonalnie związany z modelką, to rozważ, czy chcesz wystawiać foty... Ja już to przerobiłem, potrafi boleć... To tak tylko najszczerzej radzę![]()
Pozdrawiam, Kuba
Skontaktuj się z nami