Close

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 121
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie Kupilam :-)

Kupiłam D40!!! Fotki wychodza bardzo ładne! o to własnie mi chodziło. Obsługa aparatu bardzo prosta, menu przejrzyste i czytelene. Jednak taki kit to ma mało możliwości- dla osób, które fotografują rodzine i wakacje jest super! Też mam problemy z ustawieniem ostrości na M, wizjer faktycznie troche ciemny. Może to przez wadę wzroku -0,5
    Nie żałuję zakupu!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madz-ia Zobacz posta
    Może to przez wadę wzroku -0,5
    masz w aparacie korektę dioptrii - po prawej stronie wizjera, tak małą wadę zniwelujesz w całości
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Nie zakładam nowego wątku bo na wiele pytań tu znalazłem odpowiedź.
    Myślę o sprezentowaniu żonie D40/40x, skoro obecna promocja czy ofertę Nikona tak atrakcyjną.
    Chcę upewnić się jednak co do współpracy moich obiektywów (te w stopce ) z D40, najbardziej mnie boli 50/1,4D - czy nawet nowa wersja z "d" nie współpracuje z AF??
    I jeszcze jedna kwestia - czy w D40/40x można robić RAW-y??

Domyślnie

Rawy można robić jak najbardziej

Co do Twojej szklarni to faktycznie mało chyba będzie pomykać na d40 z af
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    Co do Twojej szklarni to faktycznie mało chyba będzie pomykać na d40 z af
    A konkretnie ?? 18-200 i 70-200 chyba tak, Tokina 12-24 już doczytałem , że nie ale bardzo mi zależy na współpracy z 50/1,4D....
    Alternatywą mógłby być D50, m.in ze względu na gabaryty ale o nowego trudno a i cena nie taka atrakcyjna Czy jest widoczna różnica w szumach D40 i D40x??
    Ten pierwszy chyba ma "gładszy" obraz na wysokim ISO???

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    A konkretnie ?? 18-200 i 70-200 chyba tak, … ale bardzo mi zależy na współpracy z 50/1,4D....
    Wszystkie AF-S będą współpracowały bez ograniczeń, czyli dwa pierwsze wymienione przez Ciebie również.
    Natomiast stałka, na której Ci zależy niestety nie.

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    Czy jest widoczna różnica w szumach D40 i D40x??
    Ten pierwszy chyba ma "gładszy" obraz na wysokim ISO???
    Jest widoczna różnica na korzyść D40, zwłaszcza przy dłuższych czasach.
    Natomiast w D40x zdjęcia są na pierwszy rzut oka tako samo albo nawet bardziej gładkie. Niestety jest to raczej efekt odszumiania, a to już odbija się negatywnie na ostrości zdjęć.

Domyślnie

Witam !
    Śledzę ten wątek z zaciekawieniem, bo stoję przed tym samym dylematem zakupem pierwszego lustra, mało kto wspomina o D40x, czy nie jest warty zachodu w stosunku do D40? , pomijając oczywiście D50 i D70s.

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław/Kraków/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horn3t Zobacz posta
    Witam !
    Śledzę ten wątek z zaciekawieniem, bo stoję przed tym samym dylematem zakupem pierwszego lustra, mało kto wspomina o D40x, czy nie jest warty zachodu w stosunku do D40? , pomijając oczywiście D50 i D70s.
    -nie jest!

Domyślnie

Miałem okazję porównać i zdecydowanie nie jest.

W dodatku różnica w cenie między nimi jest dla mnie niezrozumiała w tym momencie.

Domyślnie

No jak to , marketingowo jest to uzasadnione (6mp wice 10) , a niestety to marketing ustala zasady a nie inżynieria
    ######################
    D50 | T17-50 | 55-200VR | T90

Strona 9 z 13 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów