Close

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 121

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ziuteczny Zobacz posta
    Do czego służy w D200 takie ISO?? Chyba tylko do kopiowania dokumentów tekstowych w ciemnej bibliotece, nic innego mi do głowy nie przychodzi.
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Domyślnie

Remol nie chcę nic mówić ale w słynnym wątku o szumach w 350d (na Canon board) widziałem zdjęcia gorsze na ISO1600, przy czym wyraźnie widać było, że tam gdzie mało światła robi się sieczka a tam gdzie jest światło ujdzie w tłoku (ale bardzo dużym)

pięknie to widać na zdjęciu ISO3200 z d200 - prawy oświetlony błotnik (auta lewy) jest niezły - na przeciwnym błotniku pełna tragedia

ps.1. nie mamy naszych zdjęć porównawczych ale można podejrzewać co jest grane tak czy siak - w słabym świetle zastanym d40x na ISO1600 będzie robić trochę sieczkę ( (jak większość aparatów z tej wielkości i obdarzonych taką ilością pixelków matrycy)
    ps.2. ładny dziś dzionek, można by coś pofocić a tu trzeba w delegację ((
    Ostatnio edytowane przez ziuteczny ; 15-07-2007 o 11:45

Domyślnie

LOL - a ile robisz zdjęć na ISO1600 i więcej ? Bo ja cały 1%.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Austin Zobacz posta
    Tak czy inaczej poprosiłem o D40x i pofociłem przez chwilę.
    Zrobiłem nim 10 zdjęć zmieniając jedynie wartość ISO, później dokładnie te same ujęcia na moim D40, również zmieniając tylko ISO.
    Oczywiście wykorzystując ten sam obiektyw.
    może zamieścisz jakies sampelki ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mont Zobacz posta
    może zamieścisz jakies sampelki ??
    Chętnie, tylko nie bardzo wiem jak.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Austin Zobacz posta
    Chętnie, tylko nie bardzo wiem jak.
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=1358

Cytat Zamieszczone przez horn3t Zobacz posta
    Dziś kupiłem D40x
    Brawo. Oby brać forumowa rosła w siłę

Domyślnie

Wątek przygasł ale tak ostatnio buszując po necie znalazłem co prawda staroć;
    „Nagrody TIPA 2007 Stowarzyszenie Technical Image Press Association, zrzeszające 31 pism branżowych z 12 krajów, przyznało nagrody dla najlepszych produktów fotograficznych 2007 roku: Najlepsza cyfrowa lustrzanka amatorska: Nikon D40x”

Zastanawiam się jak to Nikon zrobił, że takie badziewie zdobyło tytuł (nasuwają się podejżenia korupcyjne).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horn3t Zobacz posta
    Wątek przygasł ale tak ostatnio buszując po necie znalazłem co prawda staroć;
    „Nagrody TIPA 2007 Stowarzyszenie Technical Image Press Association, zrzeszające 31 pism branżowych z 12 krajów, przyznało nagrody dla najlepszych produktów fotograficznych 2007 roku: Najlepsza cyfrowa lustrzanka amatorska: Nikon D40x”

Zastanawiam się jak to Nikon zrobił, że takie badziewie zdobyło tytuł (nasuwają się podejżenia korupcyjne).
    Jakie badziewie ?
    Nikon D40 jak i D40x to bardzo udane aparaty.

Wcale nie dziwię się ludziom że są takim hitem sprzedaży.

Powody:

- niska cena
    - małe wymiary
    - polskie przejrzyste menu
    - świetne tryby tematyczne
    - bardzo dobra automatyka (żadko się myli)
    - bardzo dobrej jakości jpg
    - bardzo dobrej jakości zdjęcia (łacznie ze szczegółowością) zarówno w przypadku matrycy 6mpix jak i 10Mpix ...

Wady jakie według "was" mają D40 i D40x dla większości kupujących nie mają znaczenia. Bo większość i tak pozostanie przy kicie lub co najwyżej dokupi dodatkowo obiektyw Tele ...
    A jakość obrazu z takiego D40 jest nawet lepsza niż z .... D70s ... (mowa o body)

PS. Zastanawiam się jedynie czy Ci którzy tak źle mówią i oceniają D40 lub D40x mieli kiedykolwiek ten aparat w rękach lub czy czasami ich nie "boli" że zapłaci kiedyś za lustrzankę nawet kilka razy więcej i że kiedyś lustrzanka była dla "profesjonalistów" a obecnie lustrzanka dzieki ogromnemu spadkowi cen jest dla każdego ...
    i dodatkowo nowsze lustrzanki oferują lepszą jakośc obrazu (szczegółowośc i mniejsze szumy) niż starsze (droższe) lustrzanki ...
    I może to boli ...
    Ostatnio edytowane przez kaszpir ; 26-07-2007 o 07:17

Strona 12 z 13 PierwszyPierwszy ... 210111213 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów