Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Filtry do CP 8800

Podzielcie sie proszę doswiadczeniami, z zastosowania filtrów interesują mnie głównie UV i Polar, a może jescze coś innego. Na pewno wielu "Nikonowców" ich używa. Cieka jestem co polecacie, oryginały Nikona czy np coś innego. Mnie przypadły do gustu filtry Hoya (dobre opinie o nich słyszałem). Średnica 62 mm (jak sie nie myle), czy potrzebna jest do nich tuleja ?
    Poradźcie coś, nie długo mam urodziny i mam szanse zamówić sobie prezent...

Domyślnie

8800 ma niestandartowa srednice, potrzebna redukcja na najlepiej 58 mm ( w Foto-Tip), orginalne Nikona sa drogie i ciezko dostepne ( w Polsce oczywiscie ) a z redukcja to mozesz szalec i przebierac w filtrach
    pozdrawiam

Krokodyl
    Gość

Domyślnie

Witam
    ja do swojego nikonika zalozylem taki filterek z redukcja i tym dekielkiem bo standartowy nie pasi.
    to zadna reklama, staram sie pomoc
    pozdrawiam
    Adam.P

Domyślnie Re: Filtry do CP 8800

Cytat Zamieszczone przez papi
    Podzielcie sie proszę doswiadczeniami, z zastosowania filtrów interesują mnie głównie UV i Polar, a może jescze coś innego. Na pewno wielu "Nikonowców" ich używa. Cieka jestem co polecacie, oryginały Nikona czy np coś innego. Mnie przypadły do gustu filtry Hoya (dobre opinie o nich słyszałem). Średnica 62 mm (jak sie nie myle), czy potrzebna jest do nich tuleja ?
    Poradźcie coś, nie długo mam urodziny i mam szanse zamówić sobie prezent...
    Ja robie z UV na stałe, i dodatkowo mam CPL, wszystko z redukcja na 58 mm.Nie kupujcie redukcji na 52 mm( m.in. w SYSTEM BANK, tam powiedzieli mi ze jest ok), winietuje jak cholera.Z całym szacunkiem dla firmy SB, ale to wprowadzenie w błąd.
    >>>>>>>>>>>CP 8800+2xEN-EL7+Microdrive 4GB+CF 512MB+UV/CPL King+SB 800<<<<<<<<<<<<<<<<

Uprawnienia umieszczania postów