I gratulacje ode mnie. Świetne zdjęcia. Wiem co to znaczy podejść do lochy z młodymi. Na 100% w pobliżu były też ciotki, które też potrafią być niebezpieczneUważaj na siebie
![]()
Szukaj
I gratulacje ode mnie. Świetne zdjęcia. Wiem co to znaczy podejść do lochy z młodymi. Na 100% w pobliżu były też ciotki, które też potrafią być niebezpieczneUważaj na siebie
![]()
Fuji
Z tych nowo dodanych. No fajne prosiaki.
Fuji S5Pro / D90 / F801 / F601 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 / CPL / Cokin / Hitech.
Pozdrawiam, Krzysiek.
Tego poranka faktycznie kiedy leżałem w trawie obok mnie kilka wycinków chodziło po bokach. Usłyszałem też że któryś przechodzi bezpośrednio za mną, na początku sie nie ruszałem by nie spłoszyć całej watachy, pózniej odwróciłem powoli głowę..... a max 2 metry za mną stała klępa....
Najlepsze że nie poparzyła na mnie czyli pod swoje nogi tylko spoglądała na warchalki buchtujące przedemną. I odeszła spokojnie.
To był bardzo miły poranek, a najfajniejsze było to, że na końcu tej całej sesji udało mi się wycofać bez płoszenia zwierząt.
Ta kwestia uważam, że jest wysoce indywidulana każdego z Nas w fotografowaniu przyrody.
Dla mnie taka trawa i jakieś małe "przeszkadzajki" po drodze oddają naturalność otoczenia.
Nigdy nie usuwałem gałęzi itd. by nie ingerować w to co przygotowała przyroda, chcę by obraz oddawał to co widziałem oczyma z takim samym klimatem.
Po prostu żeby zdjęcie było zdjęciem, a nie grafiką komputerową.
Nikon + Nikkor
https://www.instagram.com/z_nurtem_sanu_i_dunajca/
ale smiechowe te dziczki, ten czarny i malutkie sa super
Skontaktuj się z nami