Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: pióro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    I wszyscy kochaliby Rubika.

To straszna wizja...
    nawet nie strasz, bo po nocach nie będę spał tylko sikał w pieluchy... brrrr
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bachol Zobacz posta
    za zdjęcie plusa nie dostaniesz. ale za niedoświetlenie duży plusik

mało kto wie że fotek cyfrowych lepiej nie doświetlić. a w analogu odwrotnie. ale co ja pisać będę. polecam książki fachowe. byle nie pt. fotografia cyfrowa - przewodnik dla amatora.
    akurat jeżeli chodzi o jakość zdjęć to lepiej naświetlać na cyfrze na światła (mniejsze szumy potem są), ale nie wolno dopuścić do przepalenia (bo wówczas zostaną białe plamy) - również polecam fachowe książki i artykuły na IEEE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    akurat jeżeli chodzi o jakość zdjęć to lepiej naświetlać na cyfrze na światła (mniejsze szumy potem są), ale nie wolno dopuścić do przepalenia (bo wówczas zostaną białe plamy) - również polecam fachowe książki i artykuły na IEEE
    Powiedziałeś mniej więcej to samo, co Kolega, tylko inaczej - bo czymże jest naświetlanie na światła, jak nie ignorowaniem cieni przy pomiarze i w efekcie niedoświetlaniem ich...?
    Krzysztof Paszkiewicz

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wlasiukk Zobacz posta
    bombel :
    to nie niebo tylko Zatoka Gdańska

Eee, to akurat nieistotne. Ważne, że ciemna góra (której nie lubi ten oryginalny ), mnie się podoba. To rozmyte coś woda, czy niebo - obojętne - stanowi ładne wykończenie zdjęcia od strony góry. To miałem na myśli.

Bardzo często mówię o landszaftach, że mają za ciemną podłogę - ale przecież naprawdę nie ma tam ani jednej podłogi, sama ziemia. Po prostu jest coś, co ma funkcję podłogi (tu piasek) i funkcję nieba (tu woda).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet_pth Zobacz posta
    Powiedziałeś mniej więcej to samo, co Kolega, tylko inaczej - bo czymże jest naświetlanie na światła, jak nie ignorowaniem cieni przy pomiarze i w efekcie niedoświetlaniem ich...?
    chyba nie bardzo to samo, mi chodzi o to, że histogram na zarejstrowanym zdjęciu jest przesunięty w prawo czyli zdjęcie jest jasne (potem korygujemy sobie ekspozycję na kompie) i nie mamy dużego szumu

a niedoświetlanie, o którym wspomniał Kolega powoduje, że histogram jest przesunięty w lewo, czyli potem wyciągamy z szumów szczegóły poprawiając ekspozycję na plus, ergo powiększamy szumy

jeżeli jest to to samo to ja chyba już dzisiaj nie myślę, ale wydaje mi się jednak, że jest to coś przeciwnego...

Domyślnie

Dzięki Ci, B'wana Kubwa -życie nam uratowałeś.
    nie rozumiem jak mam to odebrać?? możesz jaśniej. chyba że nie potrafisz......
    D200+N 50mm f/1.8+SB-800.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bachol Zobacz posta
    nie rozumiem jak mam to odebrać?? możesz jaśniej. chyba że nie potrafisz......
    Ach, to miał być żart, jak zwykle nieudany - miało to we właściwy mi pokrętny sposób zasugerować, że nie objawiłeś nam niczego nowego, mimo, iż nadmieniłeś, że mało kto o tym wie... Jeśliś urażony - przepraszam.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

A wracając do zdjęcie to mnie się podoba

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

bombel
    Gość

Domyślnie

Ach, to miał być żart, jak zwykle nieudany
    Pocieszę Cię, że ja tam od razu wyczułem tą ironię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bombel Zobacz posta
    Pocieszę Cię, że ja tam od razu wyczułem tą ironię.
    Boś jest prześmiewcą podobnym mi...
    Krzysztof Paszkiewicz

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów