Dobra Fotka
Piórko Prawie jak żagiel![]()
Szukaj
Dobra Fotka
Piórko Prawie jak żagiel![]()
. . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .
....wszyscy są na tak i się powtarzają i tym samym są nieoryginalni ja powiem, że fotka jest nijaka.
po prostu taka ot... do mnie nie trafia i nie podoba mi się kompozycja. góra ciemna dół jasny. ble. ostry piasek, pióro-mleko coś nie teges tu jest....
niech mnie ktoś przekona. bo ta fotka sama się nie obroni:/
szkoda, że na forum jest cała masa zdjęć które nikt nigdy nie komentował, a swoją treścią i formą są naprawdę ciekawą pozycją godną uwagi, komentarza i chwili zamyślenia.....
sory- jestem na nie.
edit: pytanie do autora: fotka była na początku niedoświetlona o -0,3EV??
D200+N 50mm f/1.8+SB-800.
ależ nikt nie ma zamiaru Cię przekonywać, na tym polega piękno właśnie że jednym coś się podoba innym nie
,
wiesz jak nudno by było gdyby np. wszystkim podobały się ulice pod kątem prostym jak w dużych miastach w USA? żadnych urokliwych zakątków w małych miasteczkach, żadnych kafejek gdzieś tam na uboczu (bo ubocza by nie było
) itd.
i tak samo z tym zdjęciem - Tobie się nie podoba, innym się podoba i to jest własnie NAJWSPANIALSZE![]()
szkoda, że to już nie to samo forum...
bachol:
pewnie tak, światła było dużo więc dałem na -0,3 - piaskowi pomogło
Zdjęcie zrobione w JPG i potem lekko obrobione w PS - tutaj mogłem dużo zepsuć bo laik jestem... Oryginalnie było więcej szczegółów na piórku, ale przy kontrastowaniu itp gdzieś się podziały. Nie próbowałem ich odzyskać bo tak mi się podoba - takie bardziej "tonalne"Koncentrowałem się na kolorach i takie mi się podoba.
Jeśli pióro i piasek były w tej samej płaszczyźnie, to chyba muszą oba być ostre ? Oczywiście można poPSuć, ale poco ?
Dzięki za krytykę - przynajmniej oryginalny jesteś![]()
######################D50 | T17-50 | 55-200VR | T90
za zdjęcie plusa nie dostaniesz. ale za niedoświetlenie duży plusik
mało kto wie że fotek cyfrowych lepiej nie doświetlić. a w analogu odwrotnie. ale co ja pisać będę. polecam książki fachowe. byle nie pt. fotografia cyfrowa - przewodnik dla amatora.
D200+N 50mm f/1.8+SB-800.
bombel:
mam nadzieję, że nie porównujesz mojej twórczości do Rubika![]()
######################D50 | T17-50 | 55-200VR | T90
Skontaktuj się z nami