Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Moja Monia

Domyślnie Moja Monia

proszę o ocenę ... co jest nie tak...

1

2

3

4

5

Pozdrawiam Andrzej

Oszczędny w słowach
    Miasto
    okolice Bydgoszcz

Domyślnie

Dla mnie 4 najlepsza. Reszta troszkę zbyt centralnie. Ale podobają mi się.
    NIKON D70s+kit

Domyślnie

Mi się nie podoba mina modelki - na każdym zdjęciu taki jakby grymas...

Domyślnie

1 - przepalone tło i aberracje
    2 - bardziej ciasny kadr i pion
    3 - za mocno doświetlone blendą ( razi w oczy )
    4 - chyba najlepsze aczkolwiek szkoda uciętej dłoni a mocniej bym kadrował po prawej
    5 - wyraz twarzy na nie....

Domyślnie

Modelkę masz bardzo ładną, więc powodzenia w dalszym fotografowaniu. A mógłbyś mi przybliżyć metodę doświetlania? Jakim sposobem to robiłeś?
    Pozdróweczka!

Madziulek
    Gość

Domyślnie

Andrzej nie za wcześnie wybrałeś się na te zdjęcia ?

Domyślnie

Zaczynam bawić się z blendą. Uczę się i na szczęście moja dziewczyna to rozumie, dlatego zgodziła sie pozować.

Madziu - w kontekście mojego doświadczenia : możliwe, ale chyba taka fotografia najbardziej mnie interesuje. Wystawiłem fotki dla krytyki i dostałem pewne wskazówki. Czy to jest za wcześnie to nie wiem, może i z motyką na słońce, ale świadomie będę szlifował portreciki. Zobaczymy co kiedyś z tego wyjdzie - tymczasem może coś podpowiedz - coś budującego.

Madziu - w kontekście pory dnia : faktycznie pora nie była odpowiednia, troszkę po południu - słońce waliło jak szalone. Musiałem szybko coś sklecić, ponieważ moja luba nie miała dużo czasu.

MarviN - metoda doświetlania... duża blenda raz złota, raz srebrna. Kombinowanie ze zbyt mocnym południowym słońcem - pierwsza próba dzisiaj zrobionej blendy. Poza tym wszystko wyciągane z RAW-a

zapa - Faktycznie na 3 dostała zdrowo po oczach. Niestety pora fotografowania była średnia - za mocne światło ...
    co do 5tki - 100% mojej kochanej Moni - ten wyraz twarzy to nie grymas, tylko standardowy układ Być może nie potrafię już obiektywnie spojrzeć na Jej twarz.

kibrat - też nienawidzę centralnych kadrów - są nudne (widziałem ten błąd, ale za wszelką cenę chciałem użyć 100% kadru - beż żadnych cropów). - Jutro wrzucę na serwer pozostałe fotki - może będzie wsród nich jakiś wyznacznik dobroci. :] Pozdrawiam

Domyślnie

może coś takiego - coby tą centralność zwalczyć ?

Domyślnie

Jak dla mnie twarze na wszystkich za mocno dopalone (cokolwiek to znaczy )
    D80 + MB-D80 | T 17-50 2,8 | S 70-200 2,8 | SB-800 + klamoty do fot. bezcieniowej

Domyślnie

Ostatnie najbardziej mi przypadlo go gustu.... w pierwszych zdjeciach 1,2 nie pasowało mi kadrowanie od dołu.
    D7200

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów