Szukaj
dla mnie na nie:
- niedokladna i zbyt nachalna obrobka skory
- na slabym sluzbowym monitorze widze dziwne plamy swiatla (prawa reka na 1, prawa strona nosa na 2) oraz nierowna kolorystyke skory.
- widac brak doswiadczenia obu stron (ona nie wiedziala jak sie ustawic, Ty jej wiele nie pomogles-taqk to widze).
- moze nie powinienem o tym pisac, ale Jasmina jest tak chuda, ze dla mnie wyglada to karykaturalnie.
- widac ze dziewcze sie staralo i bardzo chciala, przez co na kazdym zdjeciu ma identyczny, nic nie mowiacy wyraz twarzy.
PS: bylem w Twojej stopce, sa perelki, szczegolnie B&W.
"Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek
mogę coś od serca napisać ?
Według mnie wpierw należy sobie odpowiedzieć (tak w głębi duszy ) po co robimy takie zdjęcia-portrety.
Oczywiście - bo lubimy rozbic zdjęcia, fascynuje nas efekt ... bla bla bla... takie sranie w banie czy żeby zrobić przyjemnosc dziewczynie która jest przed obiektywem
Co wybierasz ?
Nie wiem czy mozna te dwie kwestie oddzielic od siebie.
Robie zdjecia bo lubie, jest to moje hobby. Moznaby powiedziec, ze pasja.
Oczywiscie mysle wtedy o osobie fotografowanej zeby wyszla korzystnie. Obrabiajac staram sie to zrobic tak zeby jej sie to podobalo, zeby byla zadowollona.
Niektore sesje zaplanuje wiem od poczatku jak to ma wygladac, a czasem wychodzi tak jak tu bez pomyslu na kadry.
Tak można
I to jest największy błąd. Dążenie do zrealizowania celu który nie jest istotny z punktu widzenia Twojej ścieżki rozwoju.
Wymyśl zdjęcia, pomysł nie siląc się na to by "modelce się podobało" (co w 90% przypadków sprowadza sie do powielania durnych standardów)
Bądź sobą
Skontaktuj się z nami