Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie nikkony wersja G?

wersja g? jak ktos sie wyrazil gowno? czy to rzeczywiscie taki szajs ;]

Domyślnie

Nie zawsze w wersji G są też całkiem fajne obiektywy np. 70-200 VR albo 200-400 VR. G - oznacza brak pierścienia od zmiany przesłony na obiektywie. NIe koniecznie trzeba to rozumieć jako g...
    Pozdrawiam Piotr

Domyślnie

tak to wiem...w sumie do mojego f80 to ten pierscien zbedny...ale mysle ze w przyszlosci na cos zmienie ;] wiec stad pytanie...
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

ja nie wiem jak w innych body ale w d70 ten pierścień chyba zbędny jest, a w innych to nie wiem dokładnie
    Pozdrawiam Piotr

Domyślnie

no wlasnie czy ktos wie...czy to jest przydatne?
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shakk
    wszystko zależy od korpusu do którego chcesz przypiąć taki obiektyw. Generalnie w nowszych korpusach pierścień przysłony nie jest potrzebny, bo strerowanie przysłoną odbywa się z korpusu. Natomiast w starszych (np. F70, F801(s), F90(x) i chyba wszystkich manualach) bez niego bedzie działał co najwyżej tryb P i S.

Domyślnie

Np. mnie, mam AF-S 24-85 G i d... z uzywania go z FE2. Zapiac sie da ale nie ma jak sterowac przyslona.

Dlatego pomimo posiadania super wypasnych puszek z 3D-Matrix blablabla, AF i innymi ficzerami zaczalem inwestowac w szkla AF bez bez D. Tansze od wersji z D a rownie dobre.

Domyślnie

Wini ktorys tam z uzytkownikow :P przegladajac forum tak wylukalem stad moje pytanie ;] czyli co najlepiej kupowac obiektywy BEZ G BEZ D ;] bo dobre do kazdego ?

Domyślnie Re: nikkony wersja G?

Cytat Zamieszczone przez Wini
    Kto się tak wyraził? Nazwisko proszę..
    A ja sem tak powiedział, a co nie podoba się

Czemu to już gAll napisał.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie Re: nikkony wersja G?

Cytat Zamieszczone przez Wini
    Rozumiem: Są gówniane, bo mi do puszki nie pasują.
    Są takie bo: jak sie ustanawia standarty to się trzeba ich trzymać, lub je zmienić. A nie udawć że jest tak samo, jak nie jest.
    A do moich puszek, pasują
    pozdrawiam Krzysiaczek

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów