Close

Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 234

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maro66. Zobacz posta
    24-70 a 24-105, to trochę różne obiektywy i 24-105 zawsze będzie droższy. S1 może nie wypada super tanio przy Z6, ale S1R przy Z7 już świetnie moim zdaniem. Do tego należy zwrócić uwagę, że S1 i S1R są lepsze od swoich konkurentów, przynajmniej puki co na papierze i nie są to różnice mało istotne. Poza tym napisałem, że przy obecnych dostępnościach ciężko porównać 1:1.
    Niech Ci będzie 24-70 od Nikona kosztuje 1000 $, a 24-105 od Panasa 1297 $ no i? Grubo, tak?
    A do Canona 899$ (400$ - bagatela ) - i do obu systemów spokojnie podepniesz ze setkę szkieł w razie potrzeby .
    Ogólnie to dorabiasz ideologię do faktów, a są one takie że Panas dopiero tworzy system i na razie to jest tylko niestety potencjalna konkurencja bez wpływu na rynek.
    Pozdrawiam
    Marcin

cdc
    Gość

Domyślnie

Dla posiadaczy Leica SL obiektywy Panasonika będą istną okazją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A do Canona 899$ (400$ - bagatela ) - i do obu systemów spokojnie podepniesz ze setkę szkieł w razie potrzeby .
    Ogólnie to dorabiasz ideologię do faktów, a są one takie że Panas dopiero tworzy system i na razie to jest tylko niestety potencjalna konkurencja bez wpływu na rynek.
    Może do Panasa również będzie można podpiąć setkę obiektywów? Kwestia, czy powstanie odpowiednia proteza. Niczego nie dorabiam. Nikon i Canon również dopiero tworzy system. A o wpływie na rynek porozmawiamy za kilka lat. Z chęcią odszczekam wówczas moje przewidywania wzięte z sufitu, że Panasonic niczym Thanos nadciąga na poważnie, lub z nieukrywaną satysfakcją przypomnę się, jeśli będzie po mojemu.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Dla posiadaczy Leica SL obiektywy Panasonika będą istną okazją.
    A to na pewno
    GFX 50SII, X-T5, X-T30II, S1RM2, S5II, G9II, G9
    Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Domyślnie

Może do Panasa również będzie można podpiąć setkę obiektywów? Kwestia, czy powstanie odpowiednia proteza.
    Słowo klucz - do C i N żadna proteza nie jest potrzebna - to jest właśnie ta różnica którą nie wiem czemu z uporem wielu pomija. Te systemy są po prostu na starcie w zupełnie innej lidze. Zobacz jaką srakę mają teraz talibowie spod znaku Sony, tyle lat zdawałoby się panowania na rynku a w momencie wejścia Canona i Nikona nagle strach, a to dopiero początek.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-03-2019 o 13:50
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

100% zgoda, tylko mimo wszystko natywne lepiej działają, niż dotychczasowe przez adaptery. Nie jest to oczywiście przepaść, jak w przypadku Sony, jednak myślę, że docelowo użytkownicy będą przechodzić w miarę możliwości na systemowe i/lub dedykowane. Oczywiście była już podobna sytuacja przy tworzeniu m4/3. Aparaty były również sprzedawane z adapterami do 4/3. Dzisiaj nikt o tym pewnie nie pamięta. Faktem jest, że wówczas było to zamkniecie produkcji 4/3 i całkowite przejście na m4/3, ale sądzę, ze tendencja będzie podobna. Tutaj Panasonic przegrywa ponieważ szkieł do FF nie ma. Sam jeszcze pół roku temu, jak słyszałem o zmierzchu lustrzanek, wydawało mi się to herezją. Dzisiaj, jest mi to obojętne. A szansę dla systemu FF Panasonica upatruję w zacieśnieniu współpracy z Sigmą. Zresztą wygląda mi na to, że Panasonic będzie wypuszczał szkła bardzo dobre i niestety bardzo drogie, których tańszymi zamiennikami, dla entuzjastów będą właśnie Sigmy. Ilu użytkowników choćby Nikona rezygnowało z rewelacyjnych Sigm ponieważ Nikon aktualizacjami robił pod górkę. I słusznie, w końcu tracił kasę na własnych obiektywach. A tutaj ma być wręcz przeciwnie. Ogólnie bez napinki, ciekawe czasy na rynku foto nadchodzą. Jestem bardzo ciekaw, co z tego wszystkiego wyjdzie. Całe szczęście nie stoję obecnie przed dylematem, co kupić, bo poza jakąś osiemdziesiątką piątką, mam wszystko czego potrzebuję, a nawet więcej.

Domyślnie

No ja jestem przykładem tego że nie tykałem Sigm bo bałem sie kłopotów z AF, słaniem do serwisu ... i ostatecznie Nikon mi wypadł z "referencji"
    Obecnie z ciekawością obserwuje nowe systemy bezlusterkowe. I znów Nikon mi odpadł z kręgu zainteresowania po przejrzeniu sampli Z i tego co tam wymyślili.
    Ogólnie to bardzo dobrze że są nowi gracze w bezlustrach ff ... bo nie było w czym wybierać do tej pory ... albo apsc Fuji albo ff Sony a teraz proszę do wyboru do koloru. Robi się naprawdę ciekawie.
    Ostatnio edytowane przez cybulski ; 13-03-2019 o 14:35
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

100% zgoda, tylko mimo wszystko natywne lepiej działają, niż dotychczasowe przez adaptery.
    W Canonie nie ma żadnej różnicy, nie słyszę też jakichś narzekań u Nikona ale to już trzeba zapytać userów.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Masz rację, nie chodziło o różnice działania szkła z bagnetem F, tylko obiektyw Z kontra F, na Zetkach szybsze i pewniejsze są natywne wg userów.

cdc
    Gość

Domyślnie

wygląda mi na to, że Panasonic będzie wypuszczał szkła bardzo dobre i niestety bardzo drogie

https://www.l-rumors.com/wp-content/...02/roadmap.jpg

...których tańszymi zamiennikami, dla entuzjastów będą właśnie Sigmy.
    Mz wygra system który będzie miał najszerszą ofertę dedykowanych do bezlusterkowców obiektywów -i tanich i drogich.

Domyślnie

W sklepach już się pojawiły. Teraz niech ktoś przetestuje na poważnie. Bardzo jestem ciekawy...

Strona 13 z 24 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni