Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Budapest - Orszaghaz

Budynek Parlamentu nocą

Budynek Parlamentu inaczej

Widok na Parlament
    Pozdrawiam
    Janusz
    | D80 | N18-70 | N85/1.8 | SB-800 |

bombel
    Gość

Domyślnie

Bardzo ładne widoki...

...ale zdjęcia, to kolejny przykład na to, że widoki saute, prosto z aparatu muszą być naprawdę powalające, żeby zrobić wrażenie. Tutaj zabrakło szarej połówki lub obróbki - a według mnie i jednego i drugiego.

Szkoda, bo mogłobyć naprawdę pięknie. Obróbką da się jeszcze uratować choćby pierwsze dwa, ale z trzeciego chyba już 'ludzi nie będzie'.

Domyślnie

Przyłączam się do kolegi wyżej. Dwójka najlepsza z serii.Na trzecim zdjęciu za ostre światło i za dużo nieba.Chociaż jedynka nie jest także zła.

Pozdrawiam.
    fordclubpolska.org

Domyślnie

A ja się troszkę pobawiłem trójką jeśli można. W sumie nie jest to jakieś wielkie dzieło (ta moja obróbka) - po prostu chciałem sprawdzić, czy się coś da porobić.

edit: Teraz to widzę - niebo zrobiłem nie za specjalnie

bombel
    Gość

Domyślnie

Samo niebo, to (akurat w tym wypadku) nie problem... Problem, że z resztą nie bardzo jest co zrobić, żeby zdjęcie bylo dobre.

A z jedynką czy dwójką idzie coś zrobić sensownego.

.

Domyślnie

Dzięki za uwagi i próby podrasowywania zdjęć. Problem faktycznie polega na tym, że nie zawsze
    jesteśmy we właściwym miejscu o właściwej porze
    Przyznaję rację co do słabiutkiego nieba na zdjęciach zrobionych w ciągu dnia (prawie południe).
    Faktycznie muszę zakupić szarą połówkę
    Człowiek będąc tam na miejscu traci dystans i jest zauroczony tym, co widzi

Pozdrawiam
    Pozdrawiam
    Janusz

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jas_ Zobacz posta
    Dzięki za uwagi i próby podrasowywania zdjęć. Problem faktycznie polega na tym, że nie zawsze
    jesteśmy we właściwym miejscu o właściwej porze
    Przyznaję rację co do słabiutkiego nieba na zdjęciach zrobionych w ciągu dnia (prawie południe).
    Faktycznie muszę zakupić szarą połówkę
    Człowiek będąc tam na miejscu traci dystans i jest zauroczony tym, co widzi
    1. Próby podrasowania powiadasz... Wiesz, czasem o wiele łatwiej coś zrobić, żeby zademonstrować efekt, niż opowiadać o tym słowami i ryzykować niezrozumienie.

2. Nie tylko szara połówka, choćjest niezbędna. Uczenie mówiąc postprocessing, a po ludzku - obróbka. Poniżej próby tego, co da się osiągnąć samą obróbką. No i szara połówka nie zawsze zdaje egzamin (w nocy nikt nie robi z szarą połówką).

3. Człowiek jest zauroczony i traci kontrolę... Wiem, sam tak mam nader często.

I jeszcze krótkie wyjaśnienie dla porządku: jak nie chcesz (niektórzy nie chcą), to zdejmę te zdjęcia z własnych postów.

Domyślnie

Spoko, jestem wdzięczny za wszelkie uwagi a przykłady obróbki bardzo mi się podobają, więc proszę je zostawić,
    będę miał do czego równać w przyszłości
    Pozdrawiam
    Janusz

Uprawnienia umieszczania postów