Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ale jak czyta NEF-y. Kolory paskudne. Wykasowałem szybciej niż skończył się mój 7-dniowy trial .

Domyślnie

Przede wszystkim chciałem się przywitać, w końcu to mój pierwszy post na forum.
    A teraz już konkretnie. Istotnie kolory jakie prezentuje ACDSee z NEF`ów są paskudne. Siedziałem 3 godziny i dłubałem w ustawieniach kolorów, profili monitora itp itd. Identyczny problem był z PS, ale po ustawieniu odpowiednich definicji kolorów NEF`y odtwarza pięknie.
    Może to u mnie jest coś nie tak. Chociaż po prześledzeniu kilku wątków na forum dpreview odnosze wrażenie, że to choroba wieku dziecięcego.
    Ponoć ACDSee ma wkrótce przygotować poprawkę korygującą ten problem.

Domyślnie

tez mam problem z kolorami nefow.... o co chodzi???? sa tragiczne

Domyślnie

sharewarowym irfanviewem też można NEF'y ogladać, całkiem szybko ładuje i kolorki u mnie są OK
    http://www.irfanview.com/
    pozdrawiam: leszek
    galeria: http://www.leshek.pl
    | D200 | AF-S DX 18-200 | SB-800 | N80-400 VR | SIGMA 12-24 |

Domyślnie

Właśnie wyszła aktualizacja (build 47). Piszą coś o poprawie jakości RAWów.. być może odbije się to na kolorach. Nie mam niestety jak sprawdzić - nie focę w NEFach

slawek-
    D70 | Tamron 28-75/2.8 | 70-300G | 50/1.8 | SB-800 | Manfrotto 680B+234RC

Domyślnie

Faktycznie aktualizacja - build 47 ma poprawiać "RAW quality". Zainstalowałem i... no faktycznie, jest trochę lepiej, ale tylko troszeczkę.
    Jakość nijak się ma do tej prezentowanej przez Nikon Capture Editor czy Nikon View. Koderzy z ACDSystems muszą jeszcze podłubać zanim coś z tego będzie.
    A tak na marginesie polecam wszystkim iView Media Pro. Jakość NEF`ów identyczna jak w sofcie nikona, Można bardzo fajnie poukładać zdjęcia, jest szybki - 3MB NEF`y (D1h) z dysku sieciowego ładuje w 0,5 sek (w ACDSee było to coś około 3 sek). Naprawdę warto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek-
    Właśnie wyszła aktualizacja (build 47). Piszą coś o poprawie jakości RAWów.. być może odbije się to na kolorach. Nie mam niestety jak sprawdzić - nie focę w NEFach
    slawek-
    Powinienes to zmienić - a poznasz co to jakość zdjecia - dla mnie JPG jest nie do przyjęcia...

tomek2007pl
    Gość

Domyślnie acdsee - archiwizowanie plikow

witam, potrzebuje pomocy.....czy ktos wie gdzie (w jakim pliku) ACDsee przechowuje informacje o archiwizowanych materialow? jak zachowac opisy zdjec, gdy chce postawic na nowo system. dziekuje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slawek- Zobacz posta
    posiada bardzo przydatną dla mnie funkcję porównywania kilku zdjęć (w celu wyboru najlepszego ujęcia z serii)
    Taką funkcję posiada także Faststone. I czyta NEFy. I nic nie kosztuje.
    Fiat Lux

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów