Close

Strona 13 z 59 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 584

Wątek: Plecy w kadrze

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    [...] po co je pokazywać, skoro ich pokazywanie nie wnosi niczego poza dalszym dowodzeniem tezy, że mając plecy w kadrze praktycznie nie ma sensu podnosić aparatu do oka?
    Niestety to pokazywanie nie dowodzi też żadnej tezy, a przynajmniej Twojej, bo do słabego zdjęcia nie trzeba pleców w kadrze.

EDIT
    Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
    chyba nikt przez moment nie oczekiwać, że ktoś kogoś przekona do fotografowania samych pleców na ulicy, ale między tym a dogmatycznym stwierdzeniem, że jak są plecy nie warto podnosić aparatu do oka, jest pewna przestrzeń, w której mieści się wiele fajnych zdjęć z tego wątku.
    Nie widziałem wcześniej Twojego posta - dokładnie tak.
    Ostatnio edytowane przez sosnowy ; 18-01-2019 o 12:11

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sosnowy Zobacz posta
    Niestety to pokazywanie nie dowodzi też żadnej tezy, a przynajmniej Twojej, bo do słabego zdjęcia na trzeba pleców w kadrze.
    ale plecy w kadrze to najczęściej słabe zdjęcie, niewarte pokazywania.

nic to. z mojej strony EOT. myślę, że każdy może pooglądać tu te zdjęcia i samemu wyciągnąć wnioski.

Domyślnie

EDIT - przepraszam, edyta w poprzednim poście.
    Ostatnio edytowane przez sosnowy ; 18-01-2019 o 11:51

Domyślnie

Chciałbym żeby tu nie wrzucać odruchowo fotek, które wyciągnieto z kosza. Bo jest temat - no to jazda, o tu są plecy! I wrzut. Trochę zabawy jak najbardziej ale z dbałością o Fotografię.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    Chciałbym żeby tu nie wrzucać odruchowo fotek, które wyciągnieto z kosza. Bo jest temat - no to jazda, o tu są plecy! I wrzut. Trochę zabawy jak najbardziej ale z dbałością o Fotografię.
    Bardzo trafna uwaga. Popieram.

Domyślnie

Ten kadr pokazywałem już przy okazji innego wątku ale tutaj też mi pasuje.

52.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

i co w nim niby jest, że istnieje choć jeden powód żeby je pokazywać?

nic. zmykam. bajo.

Domyślnie

nic. zmykam. bajo.
    A już wziąłem poważnie deklarację
    ...z mojej strony EOT...
    To jednak nie kwestia capslocka...

Ps. Zdjęcie 52 moim zdaniem dokładnie przeczy tezie "plecy w kadrze, nie warto podnosić aparatu do oka". Fajne.

Alienus
    Gość

Domyślnie

Podejrzewam, że "cztery litery" modelki i pole... do popisu. Poziom niżej. Nadal jakiś poziom - brodzik dla bobasów. A tak na (bardzo) poważnie, to nie zrozumiesz jeden (ateisto) z drugim (agnostykiem), że dla pewnych ludzi Fotografia (uliczna) to "religia", trud i ciągła nauka. Dobre porównanie @Keek 'a
    Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Sześć godzin ćwiczeń na fortepianie dziennie; złość i rozgoryczenie kiedy nie wchodzi tempo... I teraz wyobraź sobie imprezę gdzieś tam, gdzie stoi fortepian. I grupę rozbawionych ludzi walących jak popadnie w klawisze, z okrzykami "teraz ja zapodam opusa". Ja po prostu Wam zazdroszczę. Zazdroszczę, że możecie robić sobie zabawę z czegoś co dla mnie ma jakąś wartość.
    a ty nam tu Proroka obrażasz?!

Cytat Zamieszczone przez Keek Zobacz posta
    Bo ja zawsze myślałem, że pokazujemy tu zdjęcia żeby się czegoś nauczyć. Ewentualnie uzyskać pochwałę swojej pracy, z której jesteśmy zadowoleni.
    Też tak myślałem. Jak łatwo można się przeliczyć.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alienus Zobacz posta
    Podejrzewam, że "cztery litery" modelki i pole... do popisu. Poziom niżej. Nadal jakiś poziom - brodzik dla bobasów.
    Ten Twój wpis to zwykłe chamstwo. Szkoda, zwłaszcza, że Twój poprzedni post [109] przeczytałem z przyjemnością i się z nim w dużej mierze zgadzam.

@cybulski
    52 bardzo mi się podoba, z tym że zobacz jak wygląda to zdjęcie jak je sobie zeskrolujesz nieco w dół, tak by jasny trójkącik na kieszeni tej pani znalazł się tuż poza dolną linią kadru. Wtedy ten element przestaje odciągać naszą uwagę, a dodatkowo horyzont ląduje bardziej w centrum kadru - a przecież o tym jest to zdjęcie, przynajmniej dla mnie. Koledze od chamskiego posta najwyraźniej brakuje wyobraźni, żeby to dostrzec. Przepraszam, że ingeruję w Twoje zdjęcie, ale spróbuj tak je dociąć a jestem pewien, że uznasz, że warto.

EDIT - a może nie uznasz... chyba zabrzmiało to zbyt autorytarnie, pardonsik. Po prostu jestem chyba przyzwyczajony do kwadratu 6x6, do którego wracam co jakiś czas jak do miłości z dzieciństwa.
    Ostatnio edytowane przez sosnowy ; 18-01-2019 o 12:40

Strona 13 z 59 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni