Proszę właścicieli analogowych Nikonów o oceny [1-6 : 6 najlepsza] - body-ocena, obiektyw - ocena. Można się rozpisać! DZIĘKI !
Szukaj
Proszę właścicieli analogowych Nikonów o oceny [1-6 : 6 najlepsza] - body-ocena, obiektyw - ocena. Można się rozpisać! DZIĘKI !
ale po co? przeglądając tylko parę tematów dowiesz się że:
F100 jest świetny, F80 takoż. F801s, F601 jak najbardziej polecane. No i ALF ze swoim F70)
ja mam F50 i tez go sobie bardzo chwale :]
pozdrawiam
JELO
F100 /F50 /D90 /NIKKOR 35-80,18-105, 20, 50, SIGMA 100-300
a ja miałem F50 i teraz, kiedy się go pozbyłem, wcale mi nie brakuje tego śmisznego przełącznika Advanced - Simple.
cahe,
Haha "F100 jest świetny, F80 takoż. F801s, F601 jak najbardziej polecane. No i ALF ze swoim F70" Dzięki cahe lepiej bym tego nie ujął khehe, podpisuję się pod tym także![]()
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
dochodzą oczywiście takie dziwactwa jak F90x (N90s) - też fajny korpusik, czy manualne ciekawostki. generalnie z tych modeli, patrząc na dane techniczne powinieneś sobie coś wybrać (F601 byłby np. dla mnie idealny, ale brakuje PGO :/)
generalnie - szerokie lobby F80 (gALL, Czornyj) poleca ten aparat jako ultimate-shooting machine. twierdzą oni, że korpus ten posiada wszystko, co szaremu pstykaczowi mogłoby być kiedykolwiek potrzebne! nie biore jednak odpowiedzialności za tą opinię ;]
A ja sie pod tym podpisuje obiema rękamiZamieszczone przez cahe
Zdecydowanie F80 to maszyna ze wszech miar godna polecenia!
![]()
| Nikon D70s | Nikon F80 | AF Nikkor 50 mm f/1.8 D | AF Nikkor 180 mm f/2.8 D IF - ED | CF Extreme III | Lowepro Nova 3 |
Super korpusik jak dla mnie to F801s (w dodatku pół-profi korpus),jest bardzo solidnie wykonany.Wszystko co potrzebne ma (poza negatywem ofkoz).Moja ocena to 6/6.Wrzaz z SB-24 i Nikkorem 28-70/3.5-4.5 D tworzą naprawde świetny zestaw.Polecam go wszystkim.
EQ : Nikon F3 | Nikkor 50/1,5 AiS | F801 | Sony ILCE 7mkIII | Sony 55/1,8 | Sony 35/1,8 | Viltrox 24/1,8 | Canon 135/2,0 L |
Insta : @pan_portrecik
A ja mowie- kup pieknego manuala i kilka stalek - nie bedziesz zalowal. BTW - w dziale "sprzedam" masz mojego F-301 jak z pudelka...![]()
Pzdr
Spinner
Pentax (LX) i Nikon (D610i D90)
SPINNERSTRAPS
Skontaktuj się z nami