Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 39 z 39

Wątek: sb 600 problem

Domyślnie

Błyski samoistne są kolejną wadą fabryczną tej lampy, z tą róźnicą, że z nimi serwis sobie nie radzi, bo nie ma pojęcia, dlaczego powstają.
    Z tego co mi się wydaje, cała partia SB-600 nadaje się do cofnięcia, bo we wszystkich występują, albo wystąpią problemy, o których piszemy (czyli migający wyświetlacz i samoistne błyski).
    No chyba, że jest ktoś, kto ma tę lampę od dłuższego czasu (ponad rok) i nic mu się nie dzieje.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    Z tego co mi się wydaje, cała partia SB-600 nadaje się do cofnięcia, bo we wszystkich występują, albo wystąpią problemy, o których piszemy (czyli migający wyświetlacz i samoistne błyski).
    No to teraz pozostaje czekać aż nikon zdecyduje się za darmo naprawić to co spieprzono w fabryce - ale mam wymagania
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

A ja sie wlasnie przymierzam do kupna sb-600... Ciekawe czy w najnowszych partiach tez jest ten defekt...?

Domyślnie

Sama lampa jest ok, dobrze naświetla, szybko się ładuje, daje powtarzalną barwę. Pod tym względem nic do niej nie mam. Ma tylko dwie, upierdliwe wady fabryczne.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotr w Zobacz posta
    No chyba, że jest ktoś, kto ma tę lampę od dłuższego czasu (ponad rok) i nic mu się nie dzieje.
    Mam 2 lata i trochę i jest OK. Ale zdecydowanie częściej robię "bez" niż "z".
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Miesiąc nie minął odkąd dostałem lamę z serwisu i znowu ta sama bolączka - migający wyświetlacz i czały czas niekontrolowane błyski (które i tak serwis wtedy nie usunął) - już nie wiem co mam zrobić. Robiąć zdjęcia nie mogę być pewnym czy zadziała lampa czy też nie.
    Ostatnio edytowane przez onufry81 ; 10-09-2007 o 11:38

Domyślnie

Masz jeszcze tę gwarancję? Jeśli jest to nieusuwalna wada (wizyta w atoryzowanym serwisie nie pomogła), to w takim razie nie należy się wymiana egzemplarza?
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez żółto-czarny Zobacz posta
    Masz jeszcze tę gwarancję? Jeśli jest to nieusuwalna wada (wizyta w atoryzowanym serwisie nie pomogła), to w takim razie nie należy się wymiana egzemplarza?
    wlasnie mi sie gwarancja kończy albo skończyla muszę dokladnie policzyć bo aparat miał gwarancję do 5 sierpnia ale prawaie 30 dni leżał oficjalnie w serwisie nieoficjalnie 35dni bo nie przesłałem euro gwarancji tylko polską.
    Napisalem maila do serwisu nikona jestem ciekaw co mi odpowiedzą.

Domyślnie

Tragedia - komunikacja z serwisem nikon-a. Napisałem maila - jeszcze odpowiedzi nie dostałem, dzwoniłem - lecz bezskutecznie

PS.
    Może ktoś wie gdzie na śląsku można naprawić lampę ?
    Najbliższy serwis znalazłem w Bielsku białej a ja potrzebuję czegoś bliżej Katowic

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów