Witam
Proszę o pomoc.W mojej sb 600 nagle zaczął mrugać wyświetlacz z częstotliwościa co 1 s
Lampa działa jak należy , wszystkie ustawiena można zmieniać.
Już wszystkiego próbowałem i nic
Pozdrawiam
Szukaj
Witam
Proszę o pomoc.W mojej sb 600 nagle zaczął mrugać wyświetlacz z częstotliwościa co 1 s
Lampa działa jak należy , wszystkie ustawiena można zmieniać.
Już wszystkiego próbowałem i nic
Pozdrawiam
Nikon
hmmmmm
chyba się zepsuła...
zmienić akumulatory zrobić reset a jak nie pomoże to do serwisu
Ten sam problem trwa w mojej już od jesieni ub.roku lampa działa prawidłowo a jedynie mruga wyświetlaczem. O ile wiem tak przypadłość spotkała jeszcze kogoś z forum ale nie przypominam sobie kogo.
Moim zdaniem nie przejmuj się tylko używaj lampy do czasu aż padnie a czy to nastąpi nie wiadomo. No chyba,że bardzo Ci to przeszkadza to do serwisu leć.
To chyba kolejna wada tej lampy, u mnie również migał wyświetlacz, ale poza tym wszystko działało OK, poza tym, że czasami sama z siebie błyskała. Wymieniłem na inną i jak na razie nowa tylko czasem sama się wyzwala.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Dzięki za informacje.
Jestem po rozmowie z serwisem nikona-jeżeli nie pomógł reset to do naprawy.
Niestety do naprawy dopiero po sezonie , może nie nawali całkowicie.
Pozdrawiam
Nikon
Mam dokładnie to samo..w sumie lampa działa jak trzeba, ale troszkę mnie to denerwuje![]()
-------------------------
S5 Pro / D50 / T 12-24 / N 28-105 / 28/2.5 / 135/2.8 / SB-600 / Duperele
Ta już to widzęmogliby wymienić na sb-800
![]()
-------------------------
S5 Pro / D50 / T 12-24 / N 28-105 / 28/2.5 / 135/2.8 / SB-600 / Duperele
A ja to widze tak jeżeli lampka jest na gwarancji to ją oddaj. A czy jak oddajesz sprzęt na gwarancje nie ma możliwoście dostać sprzętu zastępczego.
Witam
Niestety lampa jest po gwarancji.Serwis ją może przyjąć ale ew naprawa to około 3 tyg.
Chyba poczekam do końca sezonu.
Pozdrawiam
Nikon
Skontaktuj się z nami