No to odpowiadam:

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
Nie możesz wiedzieć czy zapala czy nie zapala całej parasolki, bo tego nie ma nigdzie pokazanego
było i pokazałem

czy światło leci na modelkę czy w kosmos, więc nie wiem skąd ta opinia.
Parasol odbija dużą część światła za siebie - no chyba, ze w galaktyce Andromedy jest inaczej.

Tym bardziej nie możesz wiedzieć jaki zoom był ustawiony na lampach, i jakie lampy miały ustawienia.
widać było jak świeciły ile razy mogę to powtarzać, a ściema potem było lepiej....

ps. zoom na fleshu, nie musi zapalać całej parasolki, jeśli chcesz bardziej skupić światło i nie zamierzasz rozpraszać po bokach.
No spoko ale w takim razie po co targać tam parasol .

Ciekawa teoria, kto ma Nikona i czyta fora w internetach, ten nie musi świecić - wytłumaczysz to ?
Przecież najlepsiejsze matryce ma sony i nikon, canon zdjęć nie robi.

Cytat Zamieszczone przez Jurek Ż Zobacz posta
@kurczeblade proponuję jednak skorzystać z porad kolegów. Ciągle nie pozwalasz sobie nic powiedzieć i popełniasz te same błędy. Wiele umiesz i chociaż same zdjęcia w większości poprawne technicznie to kadrowanie i kompozycja nie są Twoją mocną stroną. Tzw. modelka na większości zdjęć jest przygarbiona, a pozowanie jak się okazuje, wcale nie jest tak łatwe. Więcej pokory, bo nawet dobre zdjęcie, można zrobić lepiej.
też polecam, ale nie, to była Twoja wizja