Cytat Zamieszczone przez tandori Zobacz posta
@Merde Dzięki, taka informacja była mi potrzebna, bo z tego co widzę jest trochę na You Tube tutoriali ale do starszych wersji.
Szukając informacji dotarłem do oficjalnej strony i widzę że tam jest dopiero to co szukam, samouczki, podręcznik użytkowania i inne.
Pewnie masz na myśli to?: https://learn.captureone.com

@myrele Trzeba jednak być wybranym Otwiera mi się C1 w wersji angielskiej i owszem są obniżki ale bez rewelacji, ja dostałem specjalny kod który wpisuje przy zakupie i dzięki temu dostaje 50% rabatu, jedyna informacja taka abym się pospieszył bo to oferta ograniczona w czasie Pisze tu o Capture One 12 Pro
Szczęściarz. Ja takiej oferty nie dostałem, choć celowałem w C1 Pro bez tego wrednego ograniczenia do jednego producenta.
175 EUR za pełną wersję to jest dobra cena i moim zdaniem nie ma się co zastanawiać.
Lightroom może jest prostszy i bardziej intuicyjny w użytkowaniu (bo to trzeba uczciwie przyznać), ale C1 daje moim zdaniem sporo lepszy obrazek.
Nie tęsknię do Lightrooma wcale.

Ciekawy jestem czy ktoś z Was używał zestawów filtrów, preserów z C1 ? widzę że są dodatkowo płatne. To chyba coś podobnego jak presety LR ?
Tak, to działa jak presety, tj. w zasadzie to samo możesz osiągnąć suwaczkami. Niestety, potrafią swoje kosztować. Takie RNI to 164 dolary!

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez myrele Zobacz posta
Tak to jest cos podobnego do presetow. Brakuje mi tylko ze nie mozesz zjechac troche z efektem jak opacity w PS.
W zasadzie możesz (wykorzystując warstwy), ale nie wszystkie ustawienia da się zastosować do warstwy (np. podstawowe parametry, edytor kolorów, ziarnistość błony filmowej).