Ale przecież zainteresowany może kupić również wersję płatną jednorazowo – za 149 €. https://www.captureone.com/en/produc...-one-for-nikon
Szukaj
Ale przecież zainteresowany może kupić również wersję płatną jednorazowo – za 149 €. https://www.captureone.com/en/produc...-one-for-nikon
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Jak dla mnie to express troszkę za bardzo okrojony ale do podstawowej edycji jak najbardziej, po prostu przyzwyczaiłem się do luksusujakim jest pędzel lokalny,warstwy,korekta pozioma i pionowa czy praca na uwięzi.
- porównanie wersji
100% hobby. ... ... www
Ami 66 > Smena 8m > Fed 5 > Lubitel 166B > Zenit TTL > Minolta > Sony > Pentacon six TL - Nikon F - Nikon D
Jakieś style są, u mnie wyświetla różne z Nikon D750 w nazwie. Całkiem możliwe, że przy robieniu zdjęcia i ustawieniu picture Control w aparacie. Po wczytaniu raw w CP1 i wybraniu tego samego stylu, wynik będzie podobny/taki sam.
Coś podpbnego on1 w PhotoRAW ma, oni to jako AI reklamują. Przebadali ileś zdjęć z różnymi ustawieniami PC i tak dobrali obliczenia w programie żeby wyszło podobnie. Ale w on1 dzieje się to automagicznie po kliknięciu AI Auto.
Sam nie sprawdzałem, bo nie używam PC (chyba)
Postanowiłem wypróbować tego Capture One i niestety nie działa mi wsparcie sprzętowe OpenCL.Wypróbowałem już wszystkie "metody naprawy problemu" jakie udało mi się znaleźć w internecie i nadal bez pozytywnego rezultatu. Moja karta to Radeon R7 250X. Może ktoś miał już taki problem i udało mu się go rozwiązać?
D70s + D300 + D700 + D750 + S 14-24/2,8 + S35/1,4 + N50/1,8 + N24-70/2,8 + N70-200/2,8 VRII + SB-800 + SB-900 + Zenit 122 + SLIK PX RO 500D
Znalazłem już przyczynę dlaczego mi nie działało wsparcie sprzętowe OpenCL. Łatwe to nie było i trochę potrwało (między innymi zmieniłem kartę graficzną) a winny był zasilacz awaryjny (UPS).
Niemniej pomimo że wsparcie OpenCL zaczęło działać a nowa karta graficzna jest znacznie wydajniejsza od starej to poprawa wydajności nie jest jakaś spektakularna. Znacznie więcej poprzez zmianę karty graficznej zyskałem na po poprawie wydajności LR6 i wobec tego na razie przy nim zostanę. Dodatkowo Capture One nie przekonał mnie swoją funkcjonalnością.
W zasadzie słowo "winny" powinienem napisać w cudzysłowie.Ten UPS ma wystarczającą moc ale moc nie ma tutaj nic do rzeczy. Ma on port USB do podłączenia do kompa żeby można było monitorować jego stan i sterować automatyczną hibernacją. I gdy ten port był podłączony i zainstalowane do niego sterowniki to "gryzły się" one ze sterownikami karty graficznej. Dokładnie nie wiem co jest winne i tak na prawdę wcale to nie musi być UPS. Podejrzanym jest też sam Windows. Przypuszczam że coś nie współdziała poprawnie między zarządzaniem energią przez system dla karty graficznej gdy UPS jest wykryty przez system. Ze starą kartą graficzną nie pokazywało konfliktów sprzętowych ale nie działał OpenCL. Sterowników do nowej karty graficznej nie dało się zainstalować. Odłączyłem kabel USB od UPS-a i wszystko jest OK. UPS działa ale bez automatycznej hibernacji i bez monitorowania stanu przez Windowsa lub aplikację w Windowsie.
A masz w obu włączone auto mask?
Skontaktuj się z nami