Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: Request Stop

Domyślnie

sytuacja ciekawa, natomiast kadr nie wciąga, na prawo zbyt ciąży, mimo tej drogi. ona spycha wszystko. no i światło tak nieciekawe, że też odwraca uwagę. na wystawie chyba bym tego zdjęcia nie zauważył

Domyślnie

Tam ktoś wyżej napisał, że brakuje niedopowiedzeń. Z tym jednak trudno się zgodzić - rocznik, przebieg, czy był garażowany - tego odbiorca zdjęcia wciąż nie wie.

Domyślnie

Mnie to nie interesuje - brudny jest, więc na pewno nie kupię.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nie.Znajomy Zobacz posta
    A kolega to długo dumał nad tym co napisał, zanim to napisał?
    W prosty sposob wyrazilem swoje odczucia zwiazane ze zdjeciem.
    Polecam, tez mozesz sprobowac.
    No chyba, ze albo nic nie odczuwasz patrzac na zdjecia albo masz problem z wyrazaniem tego, to juz nic nie poradze.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sosnowy Zobacz posta
    Tam ktoś wyżej napisał, że brakuje niedopowiedzeń. Z tym jednak trudno się zgodzić - rocznik, przebieg, czy był garażowany - tego odbiorca zdjęcia wciąż nie wie.
    Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    Mnie to nie interesuje - brudny jest, więc na pewno nie kupię.
    Ale Ty przecież nie jesteś odbiorcą, lecz autorem zdjęcia. A ja piszę o odczuciach odbiorcy. Niesłusznie zresztą traktujesz mój post jako krytykę! Ja przecież jedynie piszę, że wbrew komentarzom tam wyżej, niedopowiedzeń na tej udanej fotografii jest wiele. Że ładunek tego je ne sais quoi (pardon my French) jest w tym zdjęciu ogromny.

Chyba że w ten sposób ujawniasz nam podtytuł zdjęcia ('Brudny jest, więc na pewno nie kupię")? Zastanawiam się jednak, czy jest on potrzebny. Zbytnia dosłowność może odzierać z sacrum (przepraszam, że piszę oczywistości).

Domyślnie

Ale Ty przecież nie jesteś odbiorcą, lecz autorem zdjęcia.
    Ale autor to też odbiorca. A co, gdyby się okazało, że jestem też właścicielem tego autobusu, i napisałbym, na przykład, że 2008, 212000 km, garażowany, lecz myty tylko w serwisie?

Niesłusznie zresztą traktujesz mój post jako krytykę!
    Bynajmniej.
    Zupełnie niesłusznie traktujesz mój post jako krytykę Twojego.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Ale autor to też odbiorca.
    Może i tak, ale czyż nie lepiej, by miast wyjaśniać, co chciał powiedzieć, albo raczej czego nie chciał, pozwolił On swemu dziełu mówić samemu za siebie?

A co, gdyby się okazało, że jestem też właścicielem tego autobusu, i napisałbym, na przykład, że 2008, 212000 km, garażowany, lecz myty tylko w serwisie?.
    Jakoś nie możemy się porozumieć... Byłoby to zdarcie części owego welonu tajemniczości, niedopowiedzenia, jakim nieodparcie uwodzi mnie ta praca. Oczywiście, pozostałby pytania, czy licznik aby nie kręcony albo o zawartość bagażnika, ale byłoby to trochę tak, jakbyś Bazylikę św. Piotra w Rzymie pozbawił kolumnady Berniniego. Przepraszam, jeśli ta metafora jest nietrafiona, ale nie umiem tak na szybko znaleźć innej. Tak czy siak, dobrze, że nie podałeś tych danych.

Domyślnie

...garażowany...
    Nie przesadzajmy :P
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Domyślnie

Spokojnie. Pytania mogą paść jeszcze o motor, napęd i inne szczegóły wyposażenia, oraz o historię serwisowania.
    Oczywiście przy założeniu, że rozmawiamy o autobusie, a nie o tytułowym przystanku...

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Nie przesadzajmy :P
    Tak, wiem, chciałbyś uściślić, że stodołowany. Napisz to po łacinie. Ale uważaj, żebym Ci w "kadr centralny" nie wjechał.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Tak, wiem, chciałbyś uściślić, że stodołowany. Napisz to po łacinie. Ale uważaj, żebym Ci w "kadr centralny" nie wjechał.
    Schopenhauerus.
    A na dżewo z kadru centralnego uważaj, bo masz je od siebie ze staję
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123