@poste

Świetny reportaż z wyprawy. Gratuluję i dziękuję za podzielenie się tym z nami.

Przyznaję, że nie bardzo rozumiem uwagę nikoniarza o dysproporcjach w jakości obrazu i ogólnej konieczności popracowania nad wykonaniem. To jest przecież reportaż z wyjazdu, a nie wybór "najlepszych z najlepszych" z wyjazdu (tak to przynajmniej odbieram). Warunki były bardzo różne (o tym zresztą poste pisał), wyjazd był "ekspresowy", a przecież większości zdjęć IMHO naprawdę trudno wiele zarzucić. Przeciwnie, złapałem się nawet na myśli, że oto po raz kolejny się potwierdza, że przy odpowiednim poziomie umiejętności pełna klatka nie jest do niczego potrzebna przy tego typu fotografii.

Cytat Zamieszczone przez poste Zobacz posta
Tu akurat jeden z geoglfów przecięła szosa Panamericana.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_1410_m.JPG
Wyświetleń:	139
Rozmiar:	681,3 KB
ID:	17613
Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
Czy kogoś za to powiesili?
A jeśli nie to czy zamierzają???
No ale Panamericana była projektowana i wytyczana w latach trzydziestych XX wieku (nie wiem dokładnie kiedy budowano odcinek peruwiański). Wtedy np. w Rzymie wybudowano dzisiejszą via dei Fori Imperiali, która m.in. po prostu przykryła większość odkopanych wcześniej forów Trajana i Nerwy: https://en.wikipedia.org/wiki/Via_dei_Fori_Imperiali

Z tego z pamiętam, to linie z Nazca zostały uszkodzone mi.n. podczas jednego z całkiem niedawnych rajdów Dakar - były kontrowersje wokół tego.