Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: statyw FIRST

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie statyw FIRST

Ostatnio kupowałem w FOTOJOKERZE obiektyw i wpadł mi w oczy statyw FIRST OPTICA,czy coś tak,otórz wyglądał całkiem przyzwoicie,dość sztywne nogi,metalowa głowica,całość dobrze spasowana,bez luzów,sprawiał solidne wrażenie,cena 349zł.Mam pytanie do szanownych użytkowników forum:czy ktoś używał lub używa taki statyw i jak on się sprawuje?I jaka jest relacja jakość-cena?Wart tych pieniędzy?Ja potrzebuję statywu nieczęsto,głównie wycieczki,więc rozmiar ma znaczenie i waga też,a zakładać będę to co w stopce.Pozdrawiam!Jacek.
    Ostatnio edytowane przez Jacek Wrzesińsk ; 15-06-2007 o 17:48
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

W tym samym sklepie powinni mieć statyw BILORA 1122 za 299, tańszy, a wykonanie o niebo lepsze. Jedyna jego wada to spora "masywność".
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rsz Zobacz posta
    W tym samym sklepie powinni mieć statyw BILORA 1122 za 299, tańszy, a wykonanie o niebo lepsze. Jedyna jego wada to spora "masywność".
    Niestety,nic takiego nie mieli,natomiast ten wyglądał najlepiej.Czyli w tej cenie to nic ciekawego?
    D300s,T17-50,SB-800

Domyślnie

Jak Ci się chce, to poszukaj statywu który wymieniłem na Alledrogo. Naprawdę jest niezły.
    tu go zobaczysz:
    http://www.bilora.de/08_produkte/1_s...0II%201122.pdf

Nawet zatrzaski ma metalowe. Głowica pracuje mięciutko i z wyczuciem.
    Acha, spokojnie trzyma D80+70-300vr+SB800+grip...
    To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.

Domyślnie

Fajny i na pewno stabilny,ale na wycieczki troszkę przyciężki.
    D300s,T17-50,SB-800

Exclamation dlaczego czasami warto zapłacić więcej....

rhhrhr. teraz to esej napiszę:

udałem się do Fotojokera w CH w Zabrzu. Obsługa dobrze znana i lubiana. Proszę o stabilny statyw taki co d200 utrzyma. koleś pokazuje mi właśnie BILORA(ę) model 1122. cena średnia zwłaszcza że to made in china. ale ok. kupiłem.
    następnego dnia podczas sesji w teatrze stwierdziłem że rozpruł się pokrowiec na statyw. spoko to tylko pokrowiec.
    ale podczas zdjęć wyszło szydło z worka!
    Nogi tegoż statywu były różnej długości!!! i jedna "igła" była krzywo wkręcona.
    Każdy kto ma statyw chyba wie że żeby mieć poziom (i mieć oczko poziomicy na środku) trzeba mieć równej długości nogi- inaczej po obróceniu o 90 stopni aparat będzie się pochylał..... a oczko poziomicy ucieknie poza środek!
    udałem się do FJ żeby to wyregulować. ale oni tego nie robią więc serwis (po 1 dniu użytkowania).
    po 3! tygodniach odbieram statyw. igła w nodze wymieniona, etui nowe ale nogi dalej różnej długości!!!
    odmówiłem przyjęcia i zażądałem nowego statywu. po 2 dniach zadzwonili że to nie możliwe. więc udałem się do sklepu żeby wyjaśnić blondynce (szefowej sklepu) że statyw nie spełnia swojego zadania i go nie chcę. ble ble ble ble ..... użyłem odpowiednich argumentów i oto SEZAMIE OTWÓRZ SIĘ!! Kasa wypłacona momentalnie.

Dorzuciłem 150zł i kupiłem podstawowy model Manfrotto i nogi są proste a ja zadowolony. Polecam sklep http://www.foto7.com.pl/.

Wnioski są proste: chcesz kupić tanio kup 2x razy
    acha Sprzedawca zawsze kłamie!

ps. Manfrotto też produkują w chinach ale wykonanie jest o 10x lepsze niż Bilora!!!!!
    ps2. Zadałem sobie fatygę i odwiedziłem jeszcze 2 FJ- w obu przypadkach te statywy miały krzywe (różnej długości) nogi.

BILORA SUX!
    D200+N 50mm f/1.8+SB-800.

Uprawnienia umieszczania postów