Witam
Czyli co, sugerujecie, że nie warto jest brać OLKA E410? Lepiej kupić tego D40/d40x? Kurcze body olka e400/410 jest dla mnie fantastyczne, właśnie do tego typu aparatu beda powstawac male obiektywy lekkie, byc moze beda tansze? Niższe koszty produkcji mam na myśli oczywiście. Słuchajcie oglądałem setki zdjęć z E410 i D40X i tak na prawdę oba aparaty są bardzo dobre, tu jest kwestia tego czym zaczynaliśmy kiedyś robić zdjęcia i potem jakoś nabaieramy przekonania do sprzętu i marki. Osobiście lubie aparaty Olympusa ale nikony też są bardzo fajne. Wybór jest trudny wiem najlepiej D70s i po kłopocie, ale muszę wam powiedzieć, że wiele osób mówi, że D70S to już staruszek i nie warto wchodzić w taki sprzęt, że trzeba iść do przodu z duchem postępu technicznego. Ja uwarzam takie gadanie za niedokońca słuszne, zawsze uważałem, że "stary" sprzęt jest już najbardziej sprawdzony i dlatego powinno się go brać, gdyż znane są jakiego wszystkie wady i zalety, serwis wie już o co chodzi kiedy ktoś do nich przychodzi z jakimś problemem. Osobiście oprócz kompakta Olympusa sp510UZ robie jeszcze zdjęcia starym Zorki4 (ma już 40 lat a zdjęcia robi piękne!!) Chce kupić lustro i wiem, że olek na prawdę zrobił duży krok na przód tak samo NIKON. Wkurza mnie tylko to, że to Canon 400d wypadł w testach na dprewiev maim zdaniem najlepiej, bardzo dobre szczegóły zdjęcia na każdym ISO. Możew się mylę ale tak to odebrałem. A czy może mi ktoś z was powiedzieć co to jest takiego w nikonie D40/40X "3D color matrix metering II oraz
420 segment RGB sensor "? Jeszcze jedna rzecz szkoda, że nikon nie ma takiego czyszczenia matrycy jak OLEK, z tego co widze nikt nie skarży się, że ma zabrudzoną matrycę i to jest to. Oczywiście, że czyszczenie matrycy kosztuje grosze ale żeby po 6 miesiącach już to robić to już lekka przesada.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami