Szukaj
Nie robię nic za darmo i proszę nie proś mnie o to. Za darmo pracują podobno niektórzy fotografowie.
autor=posiadacz praw autorskich=właściciel zdjęcia, jeżeli sam możesz sprzedać zdjęcie jesteś jego autorem, w każdym innym przypadku nie.
20-35 do reporterki ? dziwnie jakoś krótko . Może do tej na Wiejskiej w Sejmie ?
Ja osobiście bym sie zastanowił nad sigmą 10-20 tylko nie wiem jakie ma światło (ktoś wcześniej o niej pisał) bo patrząc po twoim sprzęcie 20 to najszersze co masz wiec 10-20 sigmy mogło by być fajne.
Takie światło w obiektywie do reporterki to chyba za mało , no ewentualnie jak to focenie naszych posłów w sejmie z fleszem.
Każdemu gratisowo 3 błyski po gałach
Fakt ze światłem nie ciekawie a w reporterce światełko jest bardzo ważne jak wszędzie zresztą![]()
robin102, do reporterki ulicznej czy wydarzeń/imprez plenerowych światło sigmy jest zupełnie wystarczające. Gorzej jest natomiast z GO, w porównaniu np. do tamrona 17-50 f/2.8 możliwości świadomego sterowania GO są mocno ograniczone. ( mowa o 20mm, bo na 10mm to w zasadzie i tak wszystko jedno...)
Ostatnio edytowane przez Yarko ; 23-06-2007 o 08:59
Ja bym debatował że światło 4-5.6 jest wystarczające wieczorem strajkujących pielęgniarek nie zrobisz
Mysle ze dobrym obiektywem jest Sigma 12-24 .Zdjecia sa bardzo ladne mimo swiatla 4-5,6 .Juz ja przetestowalem i jestem zachwycony .Jedyny minus to ta wystajaca soczewka z mozliwoscia mocowania jedynie filtrow zelowych .Czy ktos uzywal tych filtrow ? Warto ?
Skontaktuj się z nami