Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Islandia - turystą być...

Witam,

odkąd pamiętam moją przygodę z fotografią, moim illidycznym celem było fotografowanie Islandii. podobno kadry same się tam układają, zawsze jest piękne swiatło oraz jak to (tutejsza stara gwardia mówi) SAMOGRAJE.
    Wielkie moje rozczarowanie było... o ile krajobraz piękny i oczu nacieszyć nie mogłem... fotograficznie natomiast... ręce opadają, z racji tego, że zdjęć z tych miejsc jest "pierdyriald" i bardzo ciężko coś wymyślić nie mając zorzy lub pełnego zmierzchu (słońce nie zachodzi w lecie)
    Niemninej jednak, chcę pokazać swoje pierwsze 3 z tego miejsca. Zapraszam.

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	iceland-3b.jpg
Wyświetleń:	276
Rozmiar:	173,7 KB
ID:	75374
    |P K-1|P15-30@15mm|ISO100|f/13|1/100sek.|

Nazwa:	Iceland-1.jpg
Wyświetleń:	279
Rozmiar:	778,5 KB
ID:	75375
    |P K-1|P15-30@30mm|ISO100|f/6.7|1/45sek.|

Nazwa:	Iceland-2.jpg
Wyświetleń:	276
Rozmiar:	666,2 KB
ID:	75376
    |P K-1|P15-30@15mm|ISO200|f/11|1/75sek.|

Nazwa:	Iceland-4.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	121,2 KB
ID:	75377
    |P K-1|P15-30@18mm|ISO200|f/16|1/45sek.|

Nazwa:	Iceland-6.jpg
Wyświetleń:	19
Rozmiar:	222,2 KB
ID:	75378
    |P K-1|P15-30@30mm|ISO800|f/2,8|1/750sek.|
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Oj tak Islandia to legenda i miałem takie same nastawienie. Wysiadam i kadry same wskakują do aparatu Z tym jednym zastrzeżeniem, że jak wszędzie pogoda może pokrzyżować każde plany.
    Na Islandię potrzeba po prostu więcej czasu. Byłem tam dwa razy i moja ochota do powrotu tam wciąż rośnie. Zazwyczaj pierwszy raz większość jedzie jedynką na wschód na ile czas pozwoli bądź też dopnie pełną pętelkę wokół wyspy. Siłą rzeczy kadry z takiej wyprawy są podobne i tutaj trzeba się z tym pogodzić. Tym niemniej nikt nie odbierze Ci możliwości obcowania z surowym krajobrazem, który albo się pokocha albo znienawidzi hehe.
    Jest na to rada a na imię jej 4x4. Wjazd terenówką do interioru to zupełnie inny świat, można dojechać do miejsc których próżno wyglądać na każdym forum fotograficznym. Turystów zdecydowanie mniej a często przez cały dzień nie spotyka się nikogo, bądź mija nas jeden samochód. Wszystko zależy gdzie i kiedy się wybierzemy a możliwości jest mnóstwo. Ja osobiście mam alergię na turystyczne oklepane miejsca z parkingami zawalonymi autobusami. Ostatnim razem nawet nie zatrzymaliśmy się przejeżdżając obok Sogafoss. Po prostu na wszystko jest odpowiedni czas
    Ta wyspa ma do zaoferowania nieprzebrane bogactwo widoków ale 90% tego bogactw lezy w środku wyspy
    Co do samych kadrów to najładniejsze 2,3,4. Przy 5 brakuje jednak skali odniesienia.
    Czekamy na więcej!

Domyślnie

nawet na poludniu na tej zlotej petli mozna znalezc fajne nieoklepane miejsca, gdzie nie zrobiono jeszcze tysiecy samograjow. a i w tych popularnych miejscach mozna z powodzeniem zrobic po prostu fajne zdjecie, nie przejmujac sie tym czy ktos tam zrobil juz tysiace zdjec, czy nie... zwlaszcza jak nie jestes z kontynentu i nie boisz sie chwile pomoknac (w je* w paszcze wietrze) czekajac na troche swiatla

fajny zestaw. Skogafoss bardzo uczciwy, Jokulsarlon(?) tez bardzo przyjemnie (ladne swiatlo, porzadny kadr). jedynka to Skaftafell?

Domyślnie

bombowe fotki, nie ma co narzekać

Domyślnie

Nazwa:	Iceland-7.jpg
Wyświetleń:	164
Rozmiar:	95,1 KB
ID:	76649

Nazwa:	Iceland-5.jpg
Wyświetleń:	158
Rozmiar:	100,1 KB
ID:	76650
    Załączone miniatury Załączone miniatury Iceland-5.jpg  

Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

Tak sie konczy jak odpowiednia osoba jest w odpowiednim miejscu. Mega Seba, chyba tez w koncu chwyce za aparat...kiedys.

Domyślnie

Pięknie, szczególnie ta pierwsza panorama posypana delikatnym światełkiem.

Domyślnie

Fajna ta turystyka. Ostatnie oba pikne.
    "...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."
    http://commons.wikimedia.org/wiki/Windmill
    Pstrykoaparat + obiektywy + okulary korekcyjne -10.5 dioptrii.
    "Don Kichote to zły człowiek był..."

Domyślnie

Zazdroszczę kunsztu i umiejętności, jednak mnie to nie bierze, po pierwszym szoku: "jakie epickie foty!!" podjąłem próby umiejscowienia tych obrazów i przyszło: "wyglądają jak rendery AI"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Tak sie konczy jak odpowiednia osoba jest w odpowiednim miejscu. Mega Seba, chyba tez w koncu chwyce za aparat...kiedys.
    Nie strasz, tylko łap

Sebastian - świetna robota, świetnie, że wróciłeś. Mam nadzieję, że to nie jednorazowy wybryk.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni