Dzięki wszystkim za komentarze i cenne sugestie.

Cytat Zamieszczone przez tandori Zobacz posta
Wreszcie się doczekałem zdjęć z Radomskiego Air Szoła
Zdjęcia dobre jak na pogodę która była, kadrowanie ciekawe i przemyślane. Przeglądam swoje zdjęcia z soboty i niedzieli i jakoś niewiele tego, słyszałem, że na oderwania to dobra pogoda tylko w trudnych warunkach zdjęć w necie niewiele, wiec dobrze oko nacieszyć tym co tutaj. Oderwania jak widzę u siebie są, ale w większości zdjęć jakość się sypnęła trochę, bo daleko i po wykadrowaniu trochę się rozjeżdża. Jak to wyglądało ze Skaryszewskiej nie wiem, sobotę i niedziele spędziłem na płycie lotniska.
Czekam na dalsze zdjęcia i ciekawe momenty, jak można to prosił bym o zamieszczania exifu i na jakiej ogniskowej.
Dzięki. EXIFY są w zdjęciach. Niczego nie usuwałem. Zdecydowana większość to ogniskowa 550-600 na F7,1-8. Co do pogody to nie sądziłem , że to napiszę ale w sobotę była naprawdę fajowa i sprzyjała fotoloto. Niedziela to niestety porażka ale i tam coś się dało ustrzelić.

Cytat Zamieszczone przez Przemekkk666 Zobacz posta
Cześć Piotrek,

Momentowo wygrywają 4 i 14, choć 14 letko bym rozjaśnił ale to już wg odczucia. Na 9 te dymy jak dla mnie lekko zbyt niebieskie, a na 5 kadrowanie niezbyt mi pasi - chyba za bardzo przy lewej krawędzi wszystko - ja bym przyciął jeszcze bardziej od prawej strony. Chciałem zrobić coś takiego u mnie ale jakość poszła się....

Fajny set, zwłaszcza jak na takie trudne warunki
Czołem Przemo. Z tym kadrowaniem 5ki to podchodziłem dwukrotnie. Może jeszcze raz podejdę do tematu

Cytat Zamieszczone przez Yanis Zobacz posta
Mi najbardziej podchodzi 10-tka za dramatyzm chwili i 15-tka z machającym ręka pilotem. Lubię takie smaczki.
Co do obróbki, odnoszę wrażenie, że niektóre fotki były "koloryzowane"? Np. wspomniana 15-ka wygląda tak, jakby aerografem psiknięto na niebiesko bezpłciowe szare niebo. Podobnie 6 i 4 - aż białe kondensacje na płatowcach zrobiły się niebieskie (niebieski filtr po całości zdjęcia?).
Acha... 9-tka fajne tło. Mam podobny kadr i to mój ulubiony z tych pokazów.
Hej Yanis. Z tym niebieskim to tam gdzie się dało i rezultat był obiecujący starałem się polepszyć jak to ująłeś "bezpłciowe szare niebo". Co do 9ki to także moje ulubione z Radomia. Belg był niesamowity.

Cytat Zamieszczone przez 6868 Zobacz posta
Super sa wszystkie, ale mi najbadziej podoba sie pietnastka.
Gratulacje za caloksztalt, super robota.
Gracias Mi-24 robi wrażenie kiedy przelatuje wprost nad głową