Close

Strona 93 z 187 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1868

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teu Zobacz posta
    Tego typu produkt nie jest do rozumienia.
    Konsument takich obiektywów nawet nie wie o co chodzi z tymi F/x. Chodzi o połączenie "pełnej klatki+fajego zuma+małego rozmiaru".
    Przeciez Canon nie odkrył tutaj żadnej Ameryki a pelna klatka ma swoje wymagania.

- - - - kolejny post - - - - - -

Ale wojenki toczycie...

Że drogo? To nieistotne. Naprawdę - konsument-amator lub pro pozwoli sobie na to, jeżeli uzna że oferta jest znacząco lepszą od konkurencji.
    Niestety bardzo istotne jezeli masz do wyboru tansze rozwiazania.
    Profesjonalisci wcale nie foca najnowszym i najdrozszym sprzetem a bardziej korzystaja z dobrych i sprawdzonych rozwiazan.
    X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4

Domyślnie

Osobiscie widziałbym sen tego obiektywu gdyby miał większy zakres ogniskowych. Ogólnie do krajobrazu i wielu innych dziedzin gdzie i tak się przymyka od f9 w górę nie jest to żadna wada. Może nadrobi to światło rozdzielczością i brakiem większyw wad potycznych.
    Ale szczerze mówiąc to patrząc na specyfikacje odnosze wrażenie że ma to być nowy drogi "tani KIT". Ktory w odróżnieniu od jego poprzedników ma skłonić kupującego do dlaszych inwestycji w optykę.
    Gdzie stare KITy doskonale się sprawdzały do swojej roli i niejeden entuzjasta lustrzanke na nich kończył swoją przygodę w optyką. Tak więc zabieg jak najbardziej sensowy i uzasadniony w nowym systemie z punktu widzienia producenta.

Drugim czynnikiem jaki mogą próbować forsować to robienie serii L ze światłem f4 gdzie dotej pory to było to takie L z przymrózeniem oka. Teraz jest skok f7.1 v f4 i będzie pretekst do większych różnic w cenach. Zwłaszcza jak taki badziew już sobie na 400 dolców wycenili.

ps. Sam się sprostuje bo własnie zobaczyłem Canon RF 100-500 mm f/4.5-7.1 L IS USM wygląda że jesteśmy świadkami nowej "jakości" w świecie optyki Canona.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Psuja jesteś.

A RP to malutki, leciutki sprzęt w sam raz do plecaka, albo do samolotu. Nawet zooma nie trzeba, bo z 35/1.8 zrobi się prawie wszystko.
    Dokładnie . Potwierdzam .
    Chociaż na wypad narciarski wolałem mimo wszystko m43
    R | 35 | 50 | 135

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darekw1967r Zobacz posta
    Przeciez Canon nie odkrył tutaj żadnej Ameryki a pelna klatka ma swoje wymagania.

Niestety bardzo istotne jezeli masz do wyboru tansze rozwiazania.
    Profesjonalisci wcale nie foca najnowszym i najdrozszym sprzetem a bardziej korzystaja z dobrych i sprawdzonych rozwiazan.
    Nie doceniasz siły marki. Zdziwiłbyś się jak silne jest myślenie "aparat = canon/nikon" potem długo nic i reszta. Entuzjaści zauważają inne marki.

Canon oddzielił bardzo wyraźną kreską w serii R linię pro i linię amatorską i uważam że na tym zyska w długiej perspektywie czasu. Nikon ma puki co w większości (f/1. i tutaj jest problem - dla laika za drogo, dla profi za "ciemno". Repo 2.8? Tak jest, w dodatku bardzo dobre 24-70. 70-200 to tak na prawdę wersja lustrznakowa, co jest o tyle dobre bo wersja E jest na prawdę spoko. Jednak znów - nie ma żadnej nowości.
    Widziałem i bawiłem się 70-200 2.8 pod R'kę i na prawdę robi wrażenie - dobrze leży w reku i po złożeniu jest zabawnie mały - taki słoiczek.
    Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Z drugiej strony może się lekko rozczarować jak trzeba będzie wchodzić w wysokie ISO zwłaszcza na matrycach canona i będzie miał zdjęcie zdegradowane bardziej niż z fona, ..
    Ale czemu mają służyć takie bzdury?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Też mnie dziwią takie sformułowania.
    Owszem matryca RP szału nie robi (miałem, testowałem, bawiłem się). Wiele apsc posiada po prostu lepsze matryce, ALE w jasny słoneczny dzień foto-ziutek nie będzie ciągnął cieni 4EV.
    I tak - zdjęcie będzie lepsze (bardziej szczegółowe, subiektywnie ładniejsze) od tego z telefonu, a nawet jak NIE będzie to aparat dzięki swojej szybkości działania (głównie AF i zoom) daje znowu - ładny efekt w łatwy sposób.
    I podkreślam słowo łatwy - bo to jest też często klucz przy wyborze sprzętu dla absolutnego laika.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ale czemu mają służyć takie bzdury?
    Temu że taki sprzęt szybciej trafi na sprzedaż lub do szuflady niż da satysfakcje większości co to kupili, tak było i tak jest.
    Przecież to jest kpina zeby 24-105mm było z takim światłem, do tego sprawdziłem gabaryty i nie ma tu żadnego usprawiedliwienia.
    Czy nie lepiej kupić zestaw aps-c ?
    Chyba że to magia pełnej klatki ?

Też mnie dziwią takie sformułowania.
    Przy takiej ciemnicy na 105mm ale i niżej jest walka z ISO, wiem to po sobie bo miałem A7II, które szumiało mocno, porównywalnie do RP, stare D600 dawało mniej szumu i to odczuwałem, mam też teraz komfort i spory zapas na Z6, a wydawałoby sie ze to wszystko jedno bo pełna klatka, a tak nie jest.
    Walka w ekspozycji i wydłużanie czasu była normą.
    Zwyczajnie połączenie matrycy canona z tym obiektywem nie jest fortunnym zabiegiem, jakby ta ciemnica była serio malutkim obiektywem to ok, rozumiem to tak samo jak inne w nikonie do Zetek ale Nikon przynajmniej dał zakres solidny.

Domyślnie

Temu że taki sprzęt szybciej trafi na sprzedaż lub do szuflady niż da satysfakcje większości co to kupili, tak było i tak jest.
    Przecież to jest kpina zeby 24-105mm było z takim światłem, do tego sprawdziłem gabaryty i nie ma tu żadnego usprawiedliwienia.
    Czy nie lepiej kupić zestaw aps-c ?
    Nie rozumiem tego biadolenia. Canon Ci pistolet do głowy przykłada, jest jakiś obowiązek zakupu tego szkła .
    A moja uwaga była do Twoich stwierdzeń o degradacji obrazu - miałeś w ogóle RP - robiłeś zdjęcia tym sprzętem - porównywałeś w jakichś warunkach zdjęcia z telefonem, że wypisujesz takie bzdury?
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Podoba mi się zapowiedziany R5 a nowy 1DX Mark III wygląda na duże ulepszenie względem poprzednika.
    Brawo Canon!
    Wildlife Photography
    Nikon/Nikkor

Domyślnie

Podaj dane. Raporty. Opracowania. Wystawiasz się na targach? Rozmawiasz z dealerami foto? Masz kontakt z klientem końcowym?
    Nie?
    To w takim razie jedyne co jest i bedzie to bullshit.

Chyba że to magia pełnej klatki ?
    Dokładnie tak. To jest główny selling point tego aparaciku.

Przy takiej ciemnicy na 105mm ale i niżej jest walka z ISO, wiem to po sobie bo miałem A7II, które szumiało mocno, porównywalnie do RP, stare D600 dawało mniej szumu i to odczuwałem, mam też teraz komfort i spory zapas na Z6, a wydawałoby sie ze to wszystko jedno bo pełna klatka, a tak nie jest.
    Walka w ekspozycji i wydłużanie czasu była normą.
    Zwyczajnie połączenie matrycy canona z tym obiektywem nie jest fortunnym zabiegiem, jakby ta ciemnica była serio malutkim obiektywem to ok, rozumiem to tak samo jak inne w nikonie do Zetek ale Nikon przynajmniej dał zakres solidny.
    Klient low-end ma w dupie badania nad szumem - bo tu mniej, bo tu więcej, ale co z tego? Jest noc a)nie robię zdjęć b)muszę kupić statyw za 100zł. Koniec.

Strona 93 z 187 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103143 ... OstatniOstatni