Close

Strona 92 z 187 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1868
    ksh
    Gość

Domyślnie

Wszystko ok ale są pewne granice, jeśli mamy wyśmiewane 24-200 z ograniczeniem aż na f/6.3 to można sobie to tłumaczyć że gabaryty, waga itd ma to sens i jestem na TAK żeby powstawały takie obiektywy, talk samo jak kit do Z50 bo to naleśnik i nie trzeba wiele zgadywać że to sprzeda się lepiej niż jakieś super nowe konstrukcje f/4 gdzie postawiono sobie za zadanie gonić pikselki.
    Ale wrzucenie obiektu o tak małym zakresie ogniskowych i ze świtałem f/7.1 to już komedia i nie obroni się tu w żaden sposób Canon, całe szczęście że to nie geniusze z Nikona wpadli na ten pomysł bo by był hejt niesamowity.

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    Nie ma żadnych wojenek. Jestem tylko zniesmaczony tym f/7.1..
    To będzie kitowy obiektyw do taniego bezlustra FF. Wiadomo jak to działa; obiektyw na półce za 2000,- a w "kicie" z body za 500,- zł. Sprzedawca powie klientowi; pacz Pan, ma Pan 1500,- zł rabatu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teu Zobacz posta
    Ba!

Podczas pewnych targów w DE na których byłem wystawcą klient by mi umarł na zawał, jak odczepiłem mu obiektyw od body (Nikon seria 5xxx + kit) bo myślał że urwałem obiektyw. xD
    Psuja jesteś.

A RP to malutki, leciutki sprzęt w sam raz do plecaka, albo do samolotu. Nawet zooma nie trzeba, bo z 35/1.8 zrobi się prawie wszystko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Ale wrzucenie obiektu o tak małym zakresie ogniskowych i ze świtałem f/7.1 to już komedia i nie obroni się tu w żaden sposób Canon, ......
    Ależ obroni się i to znakomicie. Jedyną wadą tego szkła jest tylko to, że pokazali je dopiero teraz. Premiera tego słoja powinna być razem z RP.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Jeszcze szkła nie ma a już wiadomo, że bez wad

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ależ obroni się i to znakomicie. Jedyną wadą tego szkła jest tylko to, że pokazali je dopiero teraz. Premiera tego słoja powinna być razem z RP.
    Nie wątpię że fani danej marki zaakceptują wszystko ale przynajmniej nie będzie słowa krytyki odnośnie ciemnych kitów Nikona bo Canon poszedł o krok dalej

Domyślnie

Nie wątpię że fani danej marki zaakceptują wszystko ale przynajmniej nie będzie słowa krytyki odnośnie ciemnych kitów Nikona bo Canon poszedł o krok dalej
    Takich zoomów nie rozumiem, niezależnie od marki. f5.6 wydawało się wartością graniczna dla ciemnych zoomów.
    linktr.ee/zbigniewurban5150 |Canon R5 R, SigmyArt EF 35/1.4 50/1.4, 7A50/1.1, VM Nokton 40/1.4SC, EFy 50L 85L 135L 16-35/4L, RFy 24-105/4L 70-200/2.8L 16/2.8 50/1.8 ||A73 24-105/4 28/2, SY 35-150/2-2.8 14/2.8 35/1.4, T28-200/2.8-5.6||Heliosy 58/2 50/1.8, Takumar 55/1.8||iPhone 14 PRO|

Domyślnie

Tego typu produkt nie jest do rozumienia.
    Konsument takich obiektywów nawet nie wie o co chodzi z tymi F/x. Chodzi o połączenie "pełnej klatki+fajego zuma+małego rozmiaru".
    Ostatnio edytowane przez Teu ; 16-02-2020 o 12:31
    Był Pentax, Panasonic, Nikon, Olympus, Fuji. Teraz Canon.

Domyślnie

Ten obiektyw nie jest dla fanów. To zatyczka do body. Dla fanów to jest 28-70/2 .
    Pozdrawiam
    Marcin

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybulski Zobacz posta
    Takich zoomów nie rozumiem, niezależnie od marki. f5.6 wydawało się wartością graniczna dla ciemnych zoomów.
    Takich posunięć może bronić tylko gabaryt, waga i zachowanie dobrej ostrości w całym zakresie, oczywiście cena ma znaczenie najważniejsze ale wiemy jakie potworki produkowano.
    Z drugiej strony to tylko 24-120 zatem szału nie ma i trudno się broni takiej jasności.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Teu Zobacz posta
    Tego typu produkt nie jest do rozumienia.
    Konsument takich obiektywów nawet nie wie o co chodzi z tymi F/x. Chodzi o połączenie "pełnej klatki+fajego zuma+małego rozmiaru".
    Dokładnie tak, klient raczej sugeruje się wagą i gabarytami, logo firmy i cena.
    Z drugiej strony może się lekko rozczarować jak trzeba będzie wchodzić w wysokie ISO zwłaszcza na matrycach canona i będzie miał zdjęcie zdegradowane bardziej niż z fona, kolejny powód do spadków sprzedaży sprzętu foto.
    Takie obiektywy to takie podcinanie sobie gałęzi na, której siedzi cały konserwatywny rynek foto.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ten obiektyw nie jest dla fanów. To zatyczka do body. Dla fanów to jest 28-70/2 .
    Przypuszczam że ta zatyczka wygeneruje im więcej zysku niż zoom f/2 dla "entuzjastów" plus rozdawanie wszystkim tego za darmochę żeby robili legendy w internetach.

Strona 92 z 187 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102142 ... OstatniOstatni