Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1868

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Akustyk masz rację, może zbyt ogólnie napisałem bo właściwie też uważam, że 14-30 + 24-70 to fajny zestaw dla landszafciarzy (i nie tylko).

Bardziej mi chodzi po prostu o przytłoczenie wysypem nowości C w stosunku do jednego N 24-70 2.8. Nikon wygląda jakby chciał w to wejść, ale nie do końca to czuje. Z drugiej strony oglądając kalendarz planowanych szkieł w N to w tym roku szanse trochę się wyrównają, tylko dopiero za jakiś czas.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grafo Zobacz posta
    Akustyk masz rację, może zbyt ogólnie napisałem bo właściwie też uważam, że 14-30 + 24-70 to fajny zestaw dla landszafciarzy (i nie tylko).
    i 50/1.8

Bardziej mi chodzi po prostu o przytłoczenie wysypem nowości C w stosunku do jednego N 24-70 2.8.
    dla mnie jest jednak roznica miedzy "Nowosc" a "Development announcement" (nie tlumacze, zeby nie bylo TL;DR )

na moje to Z to jest sprzet, ktory moglbym dzisiaj kupic w odpowiadajacym mi zestawie i byc zadowolony. pomijajac cene, oczywiscie.
    RF to jest cos, co bedzie w okolicach moich potrzeb za moze 3-4 lata. rowniez pomijajac cene. i fakt, ze ja zwyczajnie wole celownik optyczny. i ladowac przez noc jedna baterie, nie trzy

Nikon wygląda jakby chciał w to wejść, ale nie do końca to czuje. Z drugiej strony oglądając kalendarz planowanych szkieł w N to w tym roku szanse trochę się wyrównają, tylko dopiero za jakiś czas.
    Nikon zaczal z malym, ale spojnym funkcjonalnie i dosc kompletnym uzytkowo zestawem. Canon upichcil cos co sprawdzi sie w sumie w studio (wywalone stalki i jakis tam korpus niewymagajacy wiele obslugi poza spustem) a poza tym w testach rozdzielczosci. dla mnie bardzo malo ekscytujace

z tym ze ja wiem czym ja sam foce i co mi jest potrzebne. to co innego niz "internety" i dziennikarze, ktorzy ekscytuja sie gadzetami, nie patrzac na ich cene czy dopasowanie do realnych sytuacji zyciowych