Close

Strona 26 z 187 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1868

Domyślnie

W najmniejszym stopniu nie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Mylicie przyczynę ze skutkiem towarzyszu. Poza tym mniejszy i lżejszy aparat ma te dziwną przypadłość, że zajmuje mniej miejsca i mniej waży nie tylko w gaciach, ale i w kieszeni kurtki, na pasku, w bagażu podręcznym, w ręku czy w damskiej torebce. Ogólnie jest mniejszy i tyle. A czy to komuś potrzebne i czy widzi w tym sens to już inna sprawa.
    Znów muszę tu wrzucić swoje trzy grosze . Nie mam w kurtkach kieszeni wielbłądzicy żeby zmieścić tam aparat. Dla mnie zalety bezlusterkowców polegające na poręczności i wielkości to fikcja ale ja w ogóle inny jestem także ten.... .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Dla mnie właśnie bezlusterkowce w średnim formacie Fuji i hasselblad mają najwięcej sensu. Bo body kosztują tylko 50% wartości dużego odpowiednika .
    Cena o połowe niższa jest fajna, ale bezlusterkowce MF to bzdura. Jak myślisz, dlaczego nie są droższe od lustrzanek, tylko tańsze? Bo ciężko wymyslic jakieś zastosowanie dla nich.

Swoją droga to ciekawe te kalkulacje cen. Gdyby tak Nikon Z6 kosztował połowe ceny D750 a Z7 połowe ceny D850 …

Cytat Zamieszczone przez hostman22 Zobacz posta
    canon wystartował z fajna nowa 50/1.2 a my dostaniemy mf 58/0.95....
    Kwestia czasu. W Roadmap jest Nikon 50/1.2 w roku 2020. Rozumiem, że ci się spieszy wydac te 10 tys
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-09-2018 o 00:13

Domyślnie

O kurde, powiem wam że canon mi zaimponował, szkło 28-70 2!!! z dodatkowym ringiem obok zoomu i focusa któemu możesz ustawić np. zmianę iso...
    no i te przejściówki, jedna ma możliwość montowania filtrów!
    brawo brawo brawo

Domyślnie

Ja na dodatkowym ringu był ustawił zmianę przysłony (czy przypadkiem tak kiedyś nie było? , wynaleziono koło na nowo ) i w Nikon Z jest taka opcja.

Widziałeś cene tych filtrów w szufladzie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Ja na dodatkowym ringu był ustawił zmianę przysłony (czy przypadkiem tak kiedyś nie było? , wynaleziono koło na nowo ) i w Nikon Z jest taka opcja.

Widziałeś cene tych filtrów w szufladzie?
    No kurde takie filtry to zbawienie dla dużych soczewek, dlaczego takiego czegoś nie ma w nikonie, buuuuu

Gdzie w Z jest dodatkowy 3 ring, w którym obiektywie? Canon lepiej odrobił lekcję w szkłach od nikona.

ksh
    Gość

Domyślnie

Wszystkie zaprezentowane obiektywy Z mają ring i przycisk programowalny z poziomu menu w aparacie.

Domyślnie

Mnie tam na pierwsze badania organoleptyczne wychodzi golas za $2300 i z kitem 24-105 za $3400. Bez taxu.
    Takiego kita, acz na EF sprzedałem swego czasu za $600. 6D wychodzi nowy około $1000, więc razem pi razy drzwi $1600. To i tak dwa razy taniej, jak wynalazek.
    Ale kto co lubi. Myślę, że cena starego 6D pójdzie do góry.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Wszystkie zaprezentowane obiektywy Z mają ring i przycisk programowalny z poziomu menu w aparacie.

Ej ale to lipa jest bo to nie jest oddzielnie. Ja piszę o niezależnym 3 ringu na obiektywie (zoom, focus i programowy). To co ma nikon to za przeproszeniem popierdółka

Domyślnie

Zmiana funkcji pierścienia na obiektywie to pomysł Samsunga z serii NX. Podstawową funkcją pierścienia jest ostrość, a kolejne naciśnięcia przycisku na obiektywie zmieniają jego funkcję na Av, Tv, ISO, WB, korekta EV, itd. Bardzo wygodne.

Strona 26 z 187 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni