W najmniejszym stopniu nie.
Szukaj
Cena o połowe niższa jest fajna, ale bezlusterkowce MF to bzdura. Jak myślisz, dlaczego nie są droższe od lustrzanek, tylko tańsze? Bo ciężko wymyslic jakieś zastosowanie dla nich.
Swoją droga to ciekawe te kalkulacje cen. Gdyby tak Nikon Z6 kosztował połowe ceny D750 a Z7 połowe ceny D850 …
Kwestia czasu. W Roadmap jest Nikon 50/1.2 w roku 2020. Rozumiem, że ci się spieszy wydac te 10 tys![]()
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 06-09-2018 o 00:13
O kurde, powiem wam że canon mi zaimponował, szkło 28-70 2!!! z dodatkowym ringiem obok zoomu i focusa któemu możesz ustawić np. zmianę iso...
no i te przejściówki, jedna ma możliwość montowania filtrów!
brawo brawo brawo
www: dariuszbres.pl ● blog: dariuszbres.pl/blog ● gear: dariuszbres.pl/gear
ig: instagram.dariuszbres.pl ● fb: facebook.dariuszbres.pl ● flickr: flickr.dariuszbres.pl ● recenzje: dariuszbres.pl/recenzje ● pojedynek: dariuszbres.pl/pojedynek ● grupa nikon: grupa nikon
Ja na dodatkowym ringu był ustawił zmianę przysłony (czy przypadkiem tak kiedyś nie było?![]()
![]()
, wynaleziono koło na nowo ) i w Nikon Z jest taka opcja.
Widziałeś cene tych filtrów w szufladzie?
ig: instagram.dariuszbres.pl ● fb: facebook.dariuszbres.pl ● flickr: flickr.dariuszbres.pl ● recenzje: dariuszbres.pl/recenzje ● pojedynek: dariuszbres.pl/pojedynek ● grupa nikon: grupa nikon
Wszystkie zaprezentowane obiektywy Z mają ring i przycisk programowalny z poziomu menu w aparacie.
Mnie tam na pierwsze badania organoleptyczne wychodzi golas za $2300 i z kitem 24-105 za $3400. Bez taxu.
Takiego kita, acz na EF sprzedałem swego czasu za $600. 6D wychodzi nowy około $1000, więc razem pi razy drzwi $1600. To i tak dwa razy taniej, jak wynalazek.
Ale kto co lubi. Myślę, że cena starego 6D pójdzie do góry.
Zmiana funkcji pierścienia na obiektywie to pomysł Samsunga z serii NX. Podstawową funkcją pierścienia jest ostrość, a kolejne naciśnięcia przycisku na obiektywie zmieniają jego funkcję na Av, Tv, ISO, WB, korekta EV, itd. Bardzo wygodne.
Skontaktuj się z nami