Close

Strona 25 z 187 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1868

Domyślnie

A ja to żałuję, że nie będzie Coolpixa A2 z fazowym AF i paroma duperelami które od tamtego czasu wymyślono. 28 mm jest całkiem fajną ogniskową, jak się do nie przyzwyczaić.

cdc
    Gość

Domyślnie

W Canon EOS R system white paper pdf https://downloads.canon.com/nw/camer...hite_paper.pdf jest porównanie mtf z istniejącymi obiektywami.
    Ostatnio edytowane przez cdc ; 05-09-2018 o 21:34

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Swoją drogą przydałby Ci się Coolpix A z 35ką (ewentualnie ekwiwalentem)

(znaki bez znaczenia, żeby przekroczyć liczbę 8 )

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PM.M Zobacz posta
    A ja to żałuję, że nie będzie Coolpixa A2 z fazowym AF i paroma duperelami które od tamtego czasu wymyślono. 28 mm jest całkiem fajną ogniskową, jak się do nie przyzwyczaić.
    Fuji X100, Sony R1, cropowe bezlustro Canona z naleśnikiem 22 f/2.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb | ig

Domyślnie

No znasz temat ze strony "się nie da", bo używasz luszczanki (sorki za powtóreczkę)

W kieszeni od kurtki też często noszę. Albo w majty i na rower. W rurkach tylko od święta. Dla mnie temat wielkości i ciężaru jest oczywisty. Trzeba sobie tylko niektóre rzeczy przeliczyć (nie piszę na razie o Canonie, bo nie ma do niego szkieł) albo pójść na jakieś ustępstwa.
    Jesteś jedyną osobą jaką znam która kupowała aparat kierując się rozmiarem kieszeni

Ogólnie z tego co czytam po forach to ludzie mają mieszane uczucia, raz że to obcięte video 4K, dwa brak stabilizacji matrycy. Płaczą też na brak drugiego slota. Ceny szkieł przesadzone. Matryca z 5dkmIV więc i ona najsłabsza w stosunku do reszty.
    Więc można podsumować jednym zdaniem, starego nowe początki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta
    Jesteś jedyną osobą jaką znam która kupowała aparat kierując się rozmiarem kieszeni
    Różne są zboczenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 90s Zobacz posta

Ogólnie z tego co czytam po forach to ludzie mają mieszane uczucia, raz że to obcięte video 4K, dwa brak stabilizacji matrycy. Płaczą też na brak drugiego slota. Ceny szkieł przesadzone. Matryca z 5dkmIV więc i ona najsłabsza w stosunku do reszty.
    Więc można podsumować jednym zdaniem, starego nowe początki.
    Co do kieszeni to jedyne co mi się w niej mieści to komórka i to nie każda. Nie wyobrażam sobie chodzenia w jakiś szerokich majtach po to żeby tam nosić aparat. Dla mnie to dopiero jest totalne nieporozumienie .

Co do tego co piszą ludzie na forach to nie przywiązywałbym się zbytnio. Większość nawet nie ma zamiaru kupować czegokolwiek ale ma masę do powiedzenia jak to czy tamto jest do niczego i jak zaraz firma, która to wypuściła po prostu musi upaść. A że właśnie mieli mokre sny, że dostaną hiperduper sprzęt za miskę ryżu to ich frustracja jest podwójna .

BTW: Canon gdzieś potwierdził że matryca jest z 5D??
    Pozdrawiam
    Marcin

sv
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    Nie neguję sensownosci kompaktów, nie neguję sensownosci np. Fuji. Nie neguję sensownosci półtora kilogramowej cegły reporterskiej typu D4 czy EOS 1. Tam to się jakoś spina. Ale taki setup?
    Następca 1 DX, czy D5 też pewnie będzie bezlusterkowcem. Czy to znaczy, że ma mieć wielkość pudełka zapałek? Nie wszyscy oczekują absurdalnej miniaturyzacji. Jak chcę małe body na wyjście w góry, to wezmę M5, ale do pracy chcę body z dobrym chwytem i nie zależy mi, żeby było najmniejsze. Te szkła, które Canon pokazał, to jest dowód, że traktuje wejście w ten system poważnie. Za tym pierwszym body przyjdą kolejne i mam nadzieję, że jeszcze urosną

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Co do kieszeni to jedyne co mi się w niej mieści to komórka i to nie każda. Nie wyobrażam sobie chodzenia w jakiś szerokich majtach po to żeby tam nosić aparat...
    Mylicie przyczynę ze skutkiem towarzyszu. Poza tym mniejszy i lżejszy aparat ma te dziwną przypadłość, że zajmuje mniej miejsca i mniej waży nie tylko w gaciach, ale i w kieszeni kurtki, na pasku, w bagażu podręcznym, w ręku czy w damskiej torebce. Ogólnie jest mniejszy i tyle. A czy to komuś potrzebne i czy widzi w tym sens to już inna sprawa.

Domyślnie

lubię małe ciemniaki.
    Cokolwiek niejednoznaczne...

Strona 25 z 187 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni