A ja to żałuję, że nie będzie Coolpixa A2 z fazowym AF i paroma duperelami które od tamtego czasu wymyślono. 28 mm jest całkiem fajną ogniskową, jak się do nie przyzwyczaić.
Szukaj
A ja to żałuję, że nie będzie Coolpixa A2 z fazowym AF i paroma duperelami które od tamtego czasu wymyślono. 28 mm jest całkiem fajną ogniskową, jak się do nie przyzwyczaić.
W Canon EOS R system white paper pdf https://downloads.canon.com/nw/camer...hite_paper.pdf jest porównanie mtf z istniejącymi obiektywami.
Ostatnio edytowane przez cdc ; 05-09-2018 o 21:34
Jesteś jedyną osobą jaką znam która kupowała aparat kierując się rozmiarem kieszeni![]()
Ogólnie z tego co czytam po forach to ludzie mają mieszane uczucia, raz że to obcięte video 4K, dwa brak stabilizacji matrycy. Płaczą też na brak drugiego slota. Ceny szkieł przesadzone. Matryca z 5dkmIV więc i ona najsłabsza w stosunku do reszty.
Więc można podsumować jednym zdaniem, starego nowe początki.
Co do kieszeni to jedyne co mi się w niej mieści to komórka i to nie każda. Nie wyobrażam sobie chodzenia w jakiś szerokich majtach po to żeby tam nosić aparat. Dla mnie to dopiero jest totalne nieporozumienie![]()
.
Co do tego co piszą ludzie na forach to nie przywiązywałbym się zbytnio. Większość nawet nie ma zamiaru kupować czegokolwiek ale ma masę do powiedzenia jak to czy tamto jest do niczego i jak zaraz firma, która to wypuściła po prostu musi upaść. A że właśnie mieli mokre sny, że dostaną hiperduper sprzęt za miskę ryżu to ich frustracja jest podwójna.
BTW: Canon gdzieś potwierdził że matryca jest z 5D??
Pozdrawiam
Marcin
Następca 1 DX, czy D5 też pewnie będzie bezlusterkowcem. Czy to znaczy, że ma mieć wielkość pudełka zapałek? Nie wszyscy oczekują absurdalnej miniaturyzacji. Jak chcę małe body na wyjście w góry, to wezmę M5, ale do pracy chcę body z dobrym chwytem i nie zależy mi, żeby było najmniejsze. Te szkła, które Canon pokazał, to jest dowód, że traktuje wejście w ten system poważnie. Za tym pierwszym body przyjdą kolejne i mam nadzieję, że jeszcze urosną![]()
Mylicie przyczynę ze skutkiem towarzyszu. Poza tym mniejszy i lżejszy aparat ma te dziwną przypadłość, że zajmuje mniej miejsca i mniej waży nie tylko w gaciach, ale i w kieszeni kurtki, na pasku, w bagażu podręcznym, w ręku czy w damskiej torebce. Ogólnie jest mniejszy i tyle. A czy to komuś potrzebne i czy widzi w tym sens to już inna sprawa.
Skontaktuj się z nami