Close

Strona 166 z 187 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 651 do 1 660 z 1868
    ksh
    Gość

Domyślnie

Canon tą ceną za RF 14-35 szepta klientom że to coś nadzwyczajnie dobrego, lepszego od konkurencji i warte drugie tyle wydania kasy, czy klient w to uwierzy, pewnie tak ale może wypuszczą coś bez L dla ludu za 4-5 tysiaków ?

Domyślnie

Cena nie zawsze odpowiada jakosci nie sadze jednak, zeby ktos chcial wydac 3000 euro na obiektyw i 4500 na kamere (pisze o canon) jedynie po to aby na kims wrazenie zrobic. Nie sadze tez, aby panowie i panie, ktorzy ceny ustalaja kierowali sie sila nabywcza "ludu" nad Wisla. Nie zawsze kieruja sie sila nabywcza ludu nad Renem i Sekwana- najwazniejszy rynek dla wszystkich firm to Stany sa. Jestem pewien, ze gdyby na waznym briefingu jako uzasadnienie dla 3000 euro za obiektyw powiedzial ktos: "ciemny lud dla szpanu to kupi"- zapadlaby nieprzyjemna cisza.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    zapadlaby nieprzyjemna cisza.
    A wszyscy w duchu przynajmniej częściowo by się zgodzili.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sufenta Zobacz posta
    Cena nie zawsze odpowiada jakosci nie sadze jednak, zeby ktos chcial wydac 3000 euro na obiektyw i 4500 na kamere (pisze o canon) jedynie po to aby na kims wrazenie zrobic. Nie sadze tez, aby panowie i panie, ktorzy ceny ustalaja kierowali sie sila nabywcza "ludu" nad Wisla. Nie zawsze kieruja sie sila nabywcza ludu nad Renem i Sekwana- najwazniejszy rynek dla wszystkich firm to Stany sa. Jestem pewien, ze gdyby na waznym briefingu jako uzasadnienie dla 3000 euro za obiektyw powiedzial ktos: "ciemny lud dla szpanu to kupi"- zapadlaby nieprzyjemna cisza.
    Na pierwszym miejscu jest rynek azjatycki, a tam Japonia, bardziej istotny teraz jest Chiński niż USA, na końcu EU, a lokalne malutki rynki jak Polska to chyba w statystykach jest wrzucone w inne.

Domyślnie

Wszędzie liczą kasę. W bogatych krajach też. I to zawodowcy bardziej, bogaci hobbyści mniej.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Dobrze, że są jeszcze EFy
    Kupiłem 135l i zrobiłem tym szkłem już kilkaset zdjęć. Świetna optyka. Używka w doskonałym stanie jak ze sklepu do dostania poniżej 3kzł.
    Działa na przelotce bdb.
    Jedyna wada (dość dotkliwa przy długich szkłach) to gorsza wygoda użytkowania.
    R | 35 | 50 | 135

Domyślnie

Jesli sie nie jest "pixelpeeperem" to mozna bez strachu wiekszosc L objektivow podpiac. Bardzo dobre efekty z sigmami.
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

Chyba skuszę się jeszcze na ef85l.

Ps https://youtu.be/MnwIPUI7GWM
    Fajne porównanie obrazka i skin tonów wszystkich puszek systemu R

Potwierdzam, że R daje zielonkawy zafarb. RP w tym aspekcie wspominam lepiej.

Domyślnie

Canonem słabo się interesuję, być może było już to info. W każdym razie właśnie mi się wyświetliło

Jak donosi serwis CanonRumors, według rzetelnych źródeł w 2022 roku Canon zaprezentował ma aparat pełnoklatkowy za mniej niż 800 dolarów (czyli około 3000 zł). Nawet biorąc pod uwagę, że na Polskim rynku cena będzie prawdopodobnie bliższa 4000 zł będzie to nie lada wydarzenie, które przyciągnie do systemu rzeszę nowych użytkowników.
    https://www.fotopolis.pl/newsy-sprze...ii-w-2022-roku

Domyślnie

Będą duże promocje na Z5
    GFX 50SII, X-T5, X-T30II, S1RM2, S5II, G9II, G9
    Time is meaningless, and yet it is all that exists.

Strona 166 z 187 PierwszyPierwszy ... 66116156164165166167168176 ... OstatniOstatni