Close

Pokaż wyniki od 1 511 do 1 520 z 1868

Widok wątkowy

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Z tą Sigmą to przesadzacie, większość konstrukcji jakie Sigma robiła przez lata to były lustrzankowe konstrukcje, potem dospawali adapter dla Sony i długo długo nic nie było specjalnie pod Sony, nawet tu na forum usprawiedliwiano że nie opłaca się im dla jednego sytemu, minęło pięć lat i pojawiły sie zoomy, więc są super szybcy w tym niby otwartym systemie Sony
    Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę, przecież to nie są jakieś chińskie firmy co sobie do gardeł skaczą, współpraca, licencje, patenty, wspólne inne projekty itd.
    Ciekawe, bo ja mam całkiem inne spostrzeżenia jako użytkownik genialnej serii DG DN pod ML.

Sigma ostatnio opracowała 11 (jedenaście!) szkieł zoptymalizowanych pod ML wymiarami i wagą oraz nową konstrukcją optyczną - to całkiem nowe szkła (nie mają nic wspólnego z konstrukcjami pod DSLRy). Proszę: https://www.sigmaphoto.com/lenses/dg-dn?limit=all

Nowe Sigmy z serii DG DN Sports już w drodze: https://www.dpreview.com/news/840290...s-in-the-works

napisałeś: "niby otwartym systemie Sony" ? no to już wszytko jasne, gdzie Ci nacisnęli na odcisk Dzięki otwartym i udostępnionym protokołom komunikacji Sony ma najwięcej dostępnych szkieł z innych systemów i to nie czary , ani żadne "niby" :P
    Ostatnio edytowane przez candar ; 02-03-2021 o 10:00
    Nikon Z6 / Sony A7 III, Nikon Z 50 mm f/1.8 S , Viltrox 85 f/1.8, Techart TZE-01 + MC-11 oraz szkła Sigmy, Sony i M42
    / insta / Mój fejsik / moja stronka / maxmodels / 35photo