Close

Strona 111 z 187 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 101 do 1 110 z 1868
    ksh
    Gość

Domyślnie

Coś ostatnio ucichło że "najważniejsza waga i gabaryty" i tak się przyglądam np na takim zestawie że dziwnym trafem Z6 najlżejszy.

Dla mnie canon zawsze miał stylistykę jak samochód warszawa.

Domyślnie

Puszki jak puszki. Ale te 600/11 i 800/11 ciekawie wyglądają. Zwłaszcza biorąc pod uwagę ich cenę i wagę. Choć ciemne.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Dla mnie canon zawsze miał stylistykę jak samochód warszawa.
    To stylistyka Colaniego, od T90. A potem już zostało i w sumie dobrze.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ligo Zobacz posta
    To stylistyka Colaniego, od T90. A potem już zostało i w sumie dobrze.
    Coś w tym jest

Domyślnie

Ech... Canona T90. Canona, nie cannona!!
    Że też muszę młodzieży tłumaczyć...

https://en.wikipedia.org/wiki/Canon_T90

Domyślnie

Ten koesha ładniejszy.
    Swoją drogą. Ciekawe dlaczego żaden producent trzech pokręteł nie stosuje.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Bo w czasach Colaniego były zmienne czas i przysłona, a czułość na sztywno w ramach jednego filmu. Póżniej jakoś nikt nie wpadł na pomysł, żeby to poprawić.

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez OjTam Zobacz posta
    Ten koesha ładniejszy.
    Swoją drogą. Ciekawe dlaczego żaden producent trzech pokręteł nie stosuje.
    Trzecie jest na wybieraku u sony i canona, kwestia oprogramowania, Nikon na złość tego nie chce wprowadzić.

Domyślnie

Pisząc 3 pokrętło, mam na myśli dosłownie trzecie pokrętło. Nie wybierak. Jedno dla czasu, drugie przysłony, trzecie ISO. Wypas. A tak, cóż.
    Swojego czasu chodziły ploty, że któryś z nowych N będzie miał 3 pokrętła. Cóż, widzimy co z tego wyszło.
    Zabawy forumowe
    Fotografia Miesiąca.
    Tematyczne
    KretoRAWki
    Weź udział.
    Nie wymiękkaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    .. Canon gra przede wszystkim pod swoich istniejacych uzytkownikow a dla tych byl jest i jeszcze przez pare lat bedzie dobry wybor uczciwych korpusow i bardzo uczciwej optyki z bagnetem EF. pospiech z RF jest jedynie spowodowany walacym sie rynkiem. dla mnie osobiscie te R5/R6 sa zadziwiajaco wywalone jak na to stadium rozwoju systemu (abstrahujac od ich cen). a to wynika pewnie z tempa narzuconego przez Alfioki i w mniejszym stopniu to co robi Nikon...

z tej trojki Sony jest najlepsze software'owo i elektronicznie wiec pod tym wzgledem moze sporo nadrobic samym tylko wykorzystaniem technologii.

mnie taki IBIS ciekawilby najbardziej .
    IBIS będzie miał realnie pewnie z 6,5 EV, ale to przecież rewelacyjnie. Obiekty w ruchu i tak nie pozwalaja na bardzo długie czasy. A turystyczne nocne wycieczki na szerokim kącie z +6 EV to da radę robić na niskich ISO i z kitami F4.

Alfioki już straciły przewagę, jesli R5 będzie wykrywał oczy zwierząt. Jedyne co zostało alfiokom to dużo natywnej małej szklarni, co nagle sie stanie najważniejszą sprawą w ogóle w fotografii (wg wyznawców Sony).
    Nikon ... hm, liczą sie flagowce. Canon R5, Sony A9. U Nikona Z7s? Oj, muszą cos tam dołożyć. No chyba, że wypuszczą tego Z8/9 od razu zagripionego, następcę D6.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 111 z 187 PierwszyPierwszy ... 1161101109110111112113121161 ... OstatniOstatni