Tanio sprzedajecie swoje nerki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Szukaj
Tanio sprzedajecie swoje nerki
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ceny spadły po premierze któregoś iPhone'a i tak się trzymają... ??
Ploteczki, dwie:
-FTZ2;
-40/2 soon.
Pytanie, co zmienią w FTZ.
Dodadzą wiertarkę?
Czy poprawią tą durną stopkę, która uniemożliwia zmianę obiektywu z płytką statywową?
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Gabaryty trzeba zmienić, wywalić stopkę i niech to będzie zwyczajnie pierścień, jak ktoś chce stopkę ma pierwszą wersję, śrubokręt przyniósłby więcej hejtu niż pożytku dla Nikona, już widzę te opinie że jakiś złomik na śrubokręt nie wyrabia na meczu koszykówki![]()
Właśnie mało info jest. Pojawiają się komentarze, że:
1. będzie śrubokręt;
2. będzie jeszcze bardziej obcięty niż FTZ- obsługa szkieł z przesłoną E- wywalą popychacz;
3. normalny FTZ, ale z kieszonką na filtry, na wzór jednego z adapterów Canona.
Wróżenie z fusów, nic więcej. A na tą stopkę to sporo luda marudzi.![]()
Ja marudziłem ale potem kupiłem taki mini tripod/statyw jak manfrotto pixi i z większym obiektywem to było świetne do trzymania bo balans w lepszym miejscu.
Nie wiem co wymyślą ale moim zdaniem bardzo mały pierścień bez stopki, bez popychacza itd, wersja czarna i srebrna, to ma sens, pakowanie tam śrubokrętów to błąd, muzeum niech odejdzie do muzeum tak jak to robił zawsze Canon, a Nikon zawsze na tym tracił.
Niech w FTZ dodadzą pierścień zmiany przysłon. Albo lepiej - konfigurowalny - zmiana przysłony lub czasu lub ISO lub korekty ekspozycji
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Cóż, C ma 3(!) adaptery EF-R, więc czemu Nikon by nie mógł.![]()
Skontaktuj się z nami