I to z artylerii 460mm, działa główne Yamato (to japońskie i to japońskie).
@zbyk problem z Sony jest taki, że jak chcesz wykorzystać w pełni puszkę, i tak musisz kupić te nieszczęsne szkła za 10k. ¯\_(ツ)_/¯
Szukaj
I to z artylerii 460mm, działa główne Yamato (to japońskie i to japońskie).
@zbyk problem z Sony jest taki, że jak chcesz wykorzystać w pełni puszkę, i tak musisz kupić te nieszczęsne szkła za 10k. ¯\_(ツ)_/¯
Panie, ja focę teraz na 5kl/s i narzekam na to może 5 razy w roku![]()
chyba, że coś jeszcze jest limitowane z kundelkami?
Nie wiem no.. Mnie tam uczono, że chytry 2x traci.
To taki mój pro tip dla Nikona
Zastanawiam się, czy dział obrazowania Fuji jeszcze jakoś trwa właśnie nie dzięki tym zabawkowym Instax, jak również w pełni otwartemu bagnetowi - także Każdy może klepać ile chce obiektywy pod bagnet X
No i dzięki temu wybór optyki do Fuji jest całkiem, całkiem.
A Nikkor chyba myśli, że rządzi i dzieli w branży foto jak Canon.
No ok, wysłaliśmy człowieka na księżyc ze sprzętem Nikona, ale świat poszedł do przodu haha
Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Kurna w ogóle co się dzieje? Carl Zeiss wypuszcza jakiś manualny 35/1.4 w cenie prawie że Nikkor 35/1.2 S, Nikon pozywa Viltrox (chyba z wiadomych względów), Canon dalej żydzi z bagnetem. Tylko w Pentaxie spokój![]()
Nikon Z6III | Viltrox 20/2.8 AIR | Nikkor Z 35/1.4 | Viltrox 85/2 EVO | Nikkor Z 24-105/4-7.1
Moja galeria: https://flickr.com/photos/maciej_k/
No właśnie ceny nowych korpusów Sony trochę odjechały. Ja może i bym rozważył takiego odpowiednika Z8 w Sony, ale nie w cenie A1II. A7R VI ponoć ma iść jeszcze bardziej w megapiksele, więc odpada.
Może producent tak nadrabia fakt otwartego bagnetu? No siłą rzeczy musi mniej zarabiać na obiektywach. Fuji tak samo ma ceny z kosmosu.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Zastanawialiście się dlaczego chińczyki nie robią bezlusterkowców?
Dlaczego tak ich ciągnie do robienia obiektywów, a do aparatów już nie?
TC.
A czy coś jeszcze, to by musiał napisać ktoś, kto mocno w tym siedzi.
Było chyba jeszcze IS w Sigmach, ale Sigma z IS to ma też różnie nawet na Panasonicach w LMA, więc...
Co do Fuji, to chyba nie tak wesoło z tym otwartym bagnetem, skoro Tamronów czy (póki co?) Vitków więcej na N/Z jest...![]()
Nie koniecznie. To zależy co się foci. Ja nie mam parcia na ptaszory w locie czy jakieś sportowe wygibasy wykonywane z prędkością światła.
Chcę sobie spokojnie robić zdjęcia widoczków i czasem ludzi. Jak mi przyjdzie ochota.
Nie będę kupował Ducato l4h3 aby raz w tygodniu wozić bagietki do sklepiku na rogu.
I nie mam ochoty nie mieć wyboru. To mi nie po drodze.
Już dwa lata temu zacząłem dywersyfikację sprzętu. Bo czułem przez kości, że do tego to zmierza.
Teraz zaopatrzony ze spokojem patrzę co by tu jeszcze przygarnąć.
Może trzeba do "derekcji" wysłać grafikę Yamato rozstrzeliwującego N?
A z racji, że to i to japońskie wszystko zostanie w rodzinie.![]()
Skontaktuj się z nami