Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Krym - Sudak

Domyślnie Krym - Sudak

Poproszę o wszelakie komentarze ;.Sensowne uwagi mile widziane .

Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

Domyślnie

wstaw sensownych rozmiarów fotkę, to i sensowny komentarz sie znajdzie :>

Domyślnie

Po 1 rozmiar fotki! A po 2 szumi i jakoś tak blado.
    Pozdrawiam wszystkich - Piotr Kobylski

Domyślnie Nie umieszczałem wcześniej zdjęć w necie i proszę o poradę.

1. Jakiej wielkości powinny być te zdjęcia?
    2.Czemu pomimo dobrej jakości na odbitece skan negatywu jest do d.....?
    Czy to wina labu czy tez moja gdyż nie obrabiałem tego ?
    Zreszta przypuszczam ,że jeśli skanowanie w labie byłoby na dobrym poziomie to nie musiałbym nic robić a zdjęcie powinno byc zbliżone do tego na papierze.
    3.Może komuś te pytania wydają się śmiesznę ale dotychczas wszystkie swoje zdjęcia wykonywałem kiedys w łazience a ostatnio w labie ( z ktorego nie jestem zbyt zadowolony ) z braku czasu niestety .
    Poprostu co zrobić ( na co zwracać uwagę ),żeby zdjęcie umieszczone w necie odpowiadało temu na odbitce???
    Chyba cały ten wątek powinien znaleźć się w dziale porad technicznych.
    Dzięki za pomoc.
    Nikon D 800,Nikon D300, Nikon Z6, Sigma art 35/1,4 , Sigma 105 1,4 art, AF-S Nikkor 17-55/2,8, Nikkor 70-200 AFS VR ,Tamron 90 /2,8 ,SB800 , Helios 40-1 85 mm f 1,5 ... Quantuumy..itd.

kubalmar
    Gość

Domyślnie

bastek73 poczytaj tu: http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=1358 tam wszystko opisane

Smile Dzięki za pomoc -nie wyostrzyłem.:) i wogóle ....

.

Domyślnie

Przypomina widokówkę z pozdrowieniami z Soczi z lat siedemdziesiątych a chyba postęp sprzętowy się dokonał....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bastek73 Zobacz posta
    1. Jakiej wielkości powinny być te zdjęcia?
    2.Czemu pomimo dobrej jakości na odbitece skan negatywu jest do d.....?
    Czy to wina labu czy tez moja gdyż nie obrabiałem tego ?
    Zreszta przypuszczam ,że jeśli skanowanie w labie byłoby na dobrym poziomie to nie musiałbym nic robić a zdjęcie powinno byc zbliżone do tego na papierze.
    3.Może komuś te pytania wydają się śmiesznę ale dotychczas wszystkie swoje zdjęcia wykonywałem kiedys w łazience a ostatnio w labie ( z ktorego nie jestem zbyt zadowolony ) z braku czasu niestety .
    Poprostu co zrobić ( na co zwracać uwagę ),żeby zdjęcie umieszczone w necie odpowiadało temu na odbitce???
    Chyba cały ten wątek powinien znaleźć się w dziale porad technicznych.
    Dzięki za pomoc.
    Ad2. bo może skaner jest do d.. lub skanujący jest do ....
    Ad3. śmieszne nie śmieszne, kolorowe negatywy sam wywoływałeś w łazience? czy same odbitki?
    A najlepiej film oddawać do dobrego labu.

A teraz o zdjęciu, kadr dosyć fajny, taki "pocztówkowy" , ale chyba za bardzo pod słońce.
    "PRASŁOWIAŃSKA GRUSZA, KRYJE W SWYCH KONARACH PLEBEJSKIEGO UCIEKINIERA"

Domyślnie

Jeśli mas zeskanowane w dobrej rozdzielczości to po zmniejszeniu ten "szum" powinien zniknąć.
    mnie udało się zrobić coś takiego z Twojego zdjęcia...
    D50|17-50|3x540EZ
    www.boguslawkrysztofiak.pl

Domyślnie Zdecydowanie lepiej :)

Z góry dzieki za poradę Tylko zmniejszyłeś czy jeszcze coś dokonałeś?

http://img243.imageshack.us/img243/2927/new3av1.jpg

Uprawnienia umieszczania postów