kawałek dobrej roboty, super technika
Szukaj
kawałek dobrej roboty, super technika
Moze przez ta ogniskowa niektorzy maja jakies dziwne odczucia.
Zdjecie jest przyjemne w odbiorze
PS. Nikkor 60/2,8 ?
Światełko mniam.
To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.
bardzo ladne i - ze tak powiem - tresciwe, jak na "zwykly" studyjny portretswiatelko za rsz - mniam
z detali, ktore osobiscie bym machnal w peesie (gdyby mi bylo kiedys dane zrobic taki portret): skosna zmarszczka pod prawym okiem (usunac), cien po lewej (naszej prawej) stronie ust (troche wygladzic), i pojedynczy wlos spadajacy po lewej (usunac).
![]()
hmm a nie bylo by wtedy zbyt sterylnie?ten wlosek owszem .. mozna by ciachnac .. co do reszty ... uznalem ze ten portret poza zmniejszeniem i lekkim przycieciem nie potrzebuje obrobki
![]()
no to skoro nie wymagal zadnej obrobki to "szapoba" (czy jakos tak) i moze faktycznie lepiej miec satysfakcje, ze czasem zrobi sie cos swietnego bez peesowania niz mimo ew. osiagnietej jeszcze wiekszej (lub nie) doskonalosci nie moc sie chwalic "a to jest portret bez peesa"
sam zdecyduj - dla ulatwienia machnalem te drobiazgi
jesli moge miec zdanie .. pozostane przy swoim![]()
to czy cosjest z peesem czy bez z reguly mnie nie interesuje.. staram sie go uzywac malo chyba ze zachodzi taka koniecznosc lub tak jest latwiej. w tym wypadku takiej potrzeby nie zauwazylem
![]()
chyba zartujesz? w tym przypadku?!jesli moge miec zdanie ..
wiedzialempozostane przy swoim![]()
oj juz ja ci znajde zdiecie, gdzie fraza "za duzo peesa" sama sie na kazde usta cisnieto czy cosjest z peesem czy bez z reguly mnie nie interesuje![]()
ale w przypadku dobrych zdiec to faktycznie nie ma znaczenia
wypada jeszcze raz pogratulowac fachowosci fotografa i modelki.. staram sie go uzywac malo chyba ze zachodzi taka koniecznosc lub tak jest latwiej. w tym wypadku takiej potrzeby nie zauwazylem![]()
![]()
mowimy o zdjeciach a nie o probach pstrykania przez ktore ktos np przejechal szerokim gaussian blurem![]()
chodzilo mi o to ze przy dobrym zdjeciu niewazne dla mniejest czy ktos uzywal szopa czy nie .. wazne ze zdjecie jest dobre. i tyle.
modelki .. fotograf tylko nacisnal spust migawki.
Skontaktuj się z nami