Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Green Clean co za śmieć

Chcesz sobie zapaprać matrycę? Kup Green Clean! Co za dziadostwo. Próbowałem czyścic lekko zapapraną matrycę i totalna porażka. Niedojże z wiosełek lepią się paprochy to jeszcze pięknie rozmazuje się to ustrojstwo po matrycy. Zamiast wyczyścić się na wysoki połysk matryca zalepiła się różnego rodzaju smugami. A Nikon service wymienia filtr razem z matrycą za bagatela 2000 PLN. Na szczęcie kupiłem Lens Pena (sensor) i uratowałem się przed wymianą. Wszystko pięknie się wyczyściło!!!
    Reasumując: odradzam Green Cleana - zwłaszcza dla początkujących czyścicieli. Lens Pen rzeczywiście działa.
    D80+MB-D80, N 18-70/3.5-4.5G ED-IF AF-S DX, N 60/2.8D AF, N 70-300/4.5-5.6G AF-S VR

Domyślnie

może popełniłeś ten sam błąd co ja za 1 razem. Tą mokrą szpatułką możemy jeździć ile dusza zapragnie po filtrze jednakże byłoby niezmiernie miło (nie ukrywam, że jest to wielce pomocna czynność przy następnym kroku) zebrać tą gąbką wszystko jakby na środek filtra (ciecz nie może wyschnąć !!!!). Potem wyjmujemy suchą (która się klaczy !!!! (kto to wymyślił !!!)) i przecieramy po razie w każdą stronę. Nie więcej bo zaczyna się nimiłosiernie kłaczyć.

PS. Zestaw świetnie czyści okulary !!!
    Ostatnio edytowane przez bayzell ; 12-06-2007 o 22:23

Domyślnie

Sam sobie odpowiem, widze, ze na allegro jest na przyklad:
    http://www.allegro.pl/item201663157_...tryc_ccd_.html

Mam tylko jeszcze pytanie jak to działa? Czysci sie na sucho tylko tym piórkiem?
    Ostatnio edytowane przez prz3mo ; 12-06-2007 o 22:27

Domyślnie

fotopanorama.pl, cos koło 30 zł
    D80+MB-D80, N 18-70/3.5-4.5G ED-IF AF-S DX, N 60/2.8D AF, N 70-300/4.5-5.6G AF-S VR

Domyślnie

Najpierw tradycyjnie grucha, potem delikatnie pędzelek - ale moim zdaniem pędzelek nie jest konieczny, na koniec LensPen, przypomina to filcowana końcówkę w kształcie trójkąta (lepiej sięgnąć w zakamarki naroży matrycy), delikatne ruchy, bez przesadnego nacisku, z wyczuciem i wszystko schodzi idealnie. Czyści sie na "sucho". Czyściłem też obiektywy tym wynalazkiem, naprawdę nie potrzebuję już niczego więcej.

Domyślnie

Aha, są różne rodzaje LensPena: do obiektywów - okrągłe końcówki, do matryc trójkątne. Trzeba zwrócić uwagę na to co się zamawia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomassi Zobacz posta
    Aha, są różne rodzaje LensPena: do obiektywów - okrągłe końcówki, do matryc trójkątne. Trzeba zwrócić uwagę na to co się zamawia.
    Nie wiesz może czy prowadzą sprzedaż wysyłkową tego wynalazku ?
    fordclubpolska.org

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartasrasta82 Zobacz posta
    Nie wiesz może czy prowadzą sprzedaż wysyłkową tego wynalazku ?
    Na allegro przeciesz masz, dałem linka wyzej.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów